Stockholm

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Drie Redenen om naar Stockholm te Gaan

Stockholm,
Zweden


Stockholm is een leuke alternatieve stedentrip voor reizigers die de straten van Londen en Parijs al kennen als hun broekzak. Ik geef je drie redenen waarom de Zweedse hoofdstad het bezoeken waard is.

1.) De Zweden hebben smaak! De stad barst van leuke designwinkels, maar ook leuke eigentijdse eetgelegenheden waar je écht goed kunt eten.

2.) In Stockholm kun je makkelijk de rust vinden. Wanneer je niet zo houdt van de hectiek van een stad, of tussendoor even op adem wilt komen, is dat nergens zo eenvoudig als ik Stockholm. Gelegen op verschillende eilanden is er altijd water dichtbij. Rustig op een bankje over het water uitkijken kan dus op elk moment van de dag. Bovendien heeft de stad meerdere grote parken waar je je echt in de natuur waant.

3.) De straten van met name de oudste wijk Gamla Stan doen een stuk gezelliger aan dan je van een Noord-Europese stad zou verwachten. Bijna Mediterraan zelfs, door de geel-, oranje- en roodtinten! Rustig door de straten dwalen zonder doel, verdwalen lukt je niet al zou je willen. Het is heerlijk fotograferen daar, omdat elke steeg die je in kijkt charmant oogt.

Vanavond is Stockholm even het middelpunt van Europa. Succes Douwe Bob.