Stockholm

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Coolste Bar van Stockholm

Stockholm,
Zweden


Met een constante temperatuur van 7 graden Celsius is de Ice Bar met afstand de coolste bar in Stockholm. Werkelijk het volledige interieur van de bar is gemaakt van ijs, afkomstig uit het noorden van Zweden, waar het eerste permanente ijshotel ter wereld gebouwd is. Het is een waar kunstwerk om te zien, heel knap gemaakt en mooi belicht.

Wanneer je aankomt, word je in een warme poncho gehesen om enigszins beschermd te zijn tegen de kou. Daarna ga je door sluisdeuren en stap je de ijswereld in. Je eerste consumptie zit bij de prijs inbegrepen. Er zijn enkele alcoholische en enkele non-alcoholische cocktails te verkrijgen. Van de alcohol kreeg ik het in ieder geval wat warmer. Verwacht geen dynamische club waar iedereen helemaal losgaat. Het is een ervaring om er te zijn, en het is prachtig om te zien, dus wat dat betreft is het zeker een aanrader om er even een drankje te nuttigen na een middagje Stockholm verkennen. Een unieke belevenis!

Je vindt de Ice Bar niet ver van het centraal station van Stockholm, in het Nordic C Hotel (adres is Vasaplan 4). Stockholm is geen goedkope stad, dus ook voor de Ice Bar betaal je een aardige entree, ongeveer 22 euro. Maar dan krijg je dus wel je cocktail inclusief. En een tweede drankje bestel je niet snel, geloof me. Je bent blij als je weer op kunt warmen in de lobby van het hotel :-).