Stockholm

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Je kan het dak op .... in Stockholm

Stockholm,
Zweden


Tuurlijk, je kunt een stadswandeling boeken en braaf met een groepsticker op je borst achter het vlaggetje aanlopen. Of, als je geen zin hebt om te lopen, met een fiets of Segway de stad verkennen. Maar wil je echt iets origineels en het mooie Stockholm van een unieke kant bekijken, zoek het dan hogerop en boek de uitdagende ‘rooftop-tour’.

Het oude parlementsgebouw van Zweden op Riddarholmen is daarvoor ‘the place to be’. Op een hoogte van 43 meter heeft organisator Upplev Mer (Zweeds voor ‘ervaar meer’) een parcours uitgezet over smalle ijzeren looppaden van ongeveer 30 centimeter breed. Gezekerd aan een lijn naast de looppaden wandel je naar de verschillende uitkijkpunten en vertelt een gids je alle ins en outs van Stockholm. Het laatste stuk is het spectaculairst en niet geschikt voor mensen met hoogtevrees; hier loop je twintig meter over de nok van het dak. Zonder houvast (zowel links als rechts van je na een paar meter twee gapende gaten), maar wel met prachtige vergezichten! Tenminste … als je naar beneden durft te kijken natuurlijk!

En ja, zoals wel vaker hangt ook hier helaas aan originaliteit een prijskaartje. Voor een dakwandeling van vijf kwartier betaal je ongeveer € 65,- per persoon. Een fikse kostenpost in deze toch al dure stad. Maar zie het meer als een investering, want deze bijzondere stadswandeling vergeet je de rest van je leven niet meer.

Meer informatie: [url="http://www.upplevmer.se" target="_blank"]www.upplevmer.se[/url]