Norrland reisblogs

Zweeds Lapland

hillebrand bereidt zich voor Gepost op 18 nov 087 reacties

half februari 2009 ga ik naar Zweeds Lapland. Mijn uitvalsbasis zal Jokkmokk zijn. Ik ga er vooral naar toe om sneeuw- en ijslandschappen te fotograferen. Ook het Noorderlicht, wildlife en de Samencultuur staan hoog op mijn lijstje. Ik wil deze onderwerpen gaan uitdiepen door lekker te gaan lopen, autotchten te maken en verder probeer ik in die periode nog met een sledehondentocht van 2 tot 3 dagen mee te gaan.


Update 18 november: Inmiddels heb ik een sledehondentocht geboekt. Drie dagen ga ik met een privegids door het gebied rond Kvikkjokk. Ik kan niet wachten tot het zover is. Ik heb een kaartje van het gebied als foto toegevoegd.

Update 15 december
Zaterdag 13 december heb ik een workshop outdoor fotografie gevolgd bij Jolanda Linschooten. Ik wilde iets meer weten over het fotograferen in extreme omstandigheden en dat is gelukt. Veel tips en trucs opgedaan. Een aanrader!

Update 7 februari
Nog een paar dagen en dan reis ik naar de Poolcirkel! Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Het is wel een lange reis, maar goed je moet er iets voor over hebben, nietwaar.... Donderdag 12 februari rij ik naar Malmö en verblijf daar een nachtje in het F1 hotel. Daarna doorrijden naar 66º Noorderbreedte. Vanaf zondag de 15e ben ik een aantal dagen geheel van de buitenwereld afgesloten. Geen stroom, geen telefoon. Niks, alleen natuur! Heerlijk, een aantal dagen met een prive sledehondentocht door het hoogste gebergte van Zweden. Sarek is een magnifiek natuurgebied dat onherbergzaam is zonder paden, hutten en allerlei andere voorzieningen. Ik zie dat het er momenteel meer dan 20 Cº vriest. Gelukkig kun je je daar op kleden en voorbereiden.

Ik hoop het Noorderlicht te zien en natuurlijk te kunnen fotograferen. Wat lijkt me dat fantastisch. Onlangs zag ik een documentaire over Joanne Woodward (de vrouw van Paul Newman) die haar leven lang dit magische lichtspel al wilde zien naar Noorwegen en Zweden vertrekken. Toen ze het uiteindelijk zag en onderging kon ze haar tranen niet bedwingen en lag huilend in de sneeuw te genieten van het magische licht. Wat een emotie! Ik hoop dat ik dat ook kan meemaken.

De komende dagen kun je van mij weinig tot geen uploads en reacties meer verwachten..... Helaas moet ik voor mijn vakantie nog voor mijn werk op stap naar Keulen en Brugge. Zondag, maandag en dinsdag ben ik zakelijk op stap en woensdag hou ik helemaal vrij om de laatste dingen te doen en mijn rust te nemen voor de reis naar Lapland.

Ik heb geen idee of ik vanuit het hoge Noorden kan internetten. Mocht dat niet lukken dan laat ik vanaf 23 februari weer eens wat van me horen.

Groeten

HillebrandGroetjes

Hillebrand

hillebrand Positie 784 (266 p.) Lid sinds 03-08-2008 Foto's en tips: 598 Blogs: 9 Fans: 29

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Jokkmokk is de hoofdstad van de Samen. De Samen zijn de oorspron
blogfoto nr. 2
Jolanda van Linschooten en Frank van Zwol
blogfoto nr. 3
Gebied rond Kvikkjokk
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Rambo en de muskusos
1 9
Gepost op 27 oktober
Noorwegen Centraal Noorwegen
Sue & Peter
4 5
Gepost op 26 oktober
Groot-Brittannië Schotland
Highlight Dartmoor
4 6
Gepost op 20 augustus
Groot-Brittannië Engeland

Reacties bij deze blog

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Wat leuk je gaat het dus toch doen, ik zag jou laatst vragen aan iemand stellen over reizen naar dit gebied! Erg mooi lijkt me - maar ook ERG koud! Een bijzonder landschap en jou kenende zal je prachtige fotos maken. Alleen niet te lang stilzitten op de loer voor die mooie foto van een beesie of vogeltje - lijkjt me niet zo'n goed plan, want dan krijgen we bericht dat er een sneeuwpop gerepatrieerd is!
Geniet alvast van je voorbereidingen. Helaas kan ik je geen info geven.
Groeten Mireille

kvinne

Door: kvinne • Geplaatst op

Een geweldig vooruitzicht....... Staat nog wel op mijn wensenlijstje, maar ik verheug mij op je foto's.

pdanielse

Door: pdanielse • Geplaatst op

Gaaf zeg..... !

Nancy Carels

Door: Nancy Carels • Geplaatst op

dat klinkt erg goed, je foto's zullen wel weer geweldig zijn !

groetjes

Nancy

antwan

Door: antwan • Geplaatst op

Lijkt me een prachtig vooruitzicht. Ik ben in de zomer een aantal weken in Lapland geweest en de winterperiode staat ook nog op mijn (zeer lange) wensenlijst.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.