Norrland

Tegenwoordig bestaat Norrland uit drie landsdelen: Gotaland in het zuiden, Svealand in het midden en in het noorden ligt Norrland. In het westen grenst het aan Noorwegen, en in het uiterste noorden aan Finland. Norrland beslaat zo'n 60 procent van heel Norrland, maar toch woont hier maar 12 procent van de totale bevolking van het land. Genoeg ruimte voor rust en natuur dus.

Informatie over Norrland

Beste foto's & tips van Norrland

'333287' door hillebrand '333287' door hillebrand

ZwedenNorrland

ZwedenNorrland

Wolven

hillebrand

Deze wolvenzijn volledig aangepast aan de arctische omstandigheden. Een enorm dikke vacht en een bijzonder sociaal gedrag. Het is duidelijk wie de baas is en wie moet volgen. Dat moet ook wel. Eten is schaars en de kou slurpt energie. Efficiënt jagen in een goed gestructureerde roedel is van levensbelang in deze moeilijke omstandigheden. Zo nu de kids op bed en dan even uitgebreid reageren op al jullie aardige berichten! Groetjes Hillebrand

'431697' door Sanderopreis '431697' door Sanderopreis

ZwedenNorrland

ZwedenNorrland

Winterkamperen bij de

Sanderopreis

Tent in de sneeuw met een nachtelijke hemel bij de berg Nallo, in Zweeds Lapland. Tijdens deze mooie avond klaarde het weer na een forse storm op en kregen we een aantal prachtige, zonnige en koude dagen. Deze foto is vlak voor de vorige uit deze serie genomen. Alleen daar stond mijn vriendin op, hetgeen niet is toegestaan op deze site. Vandaar dat ie nu is verwijderd.

'179469' door hillebrand '179469' door hillebrand

ZwedenNorrland

ZwedenNorrland

On top of the world

hillebrand

Niet helemaal want er zijn veel hogere plekken als deze, maar wel een bijzondere plek om te zijn. We waren er me sledehonden naar toe gegaan. Nog behoorlijk hard werken trouwens, want de honden zijn wel erg sterk, maar als je echt omhoog wilt moet je toch meelopen/ meesteppen om vooruit te komen.

Laat kaart zien

Laatste Norrland artikelen