Helsingborg image
Helsingborg image Helsingborg image

Helsingborg

Beste reistijd

Helsingborg
Zweden
Mhpbindels

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Helsingborg

Het weer in Helsingborg

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Helsingborg  te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Helsingborg? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Helsingborg

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 
De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Zweden: 
De beste reistijd voor Zweden is maart, juni en eind augustus. Als je in de zomer naar het zuidelijke gedeelte van Zweden gaat, ben je vrijwel verzekerd van goed weer en natuurlijk... een heleboel mensen. Vermijd juli, de Zweden hebben dan ook vrij en gaan begin augustus weer aan de slag. In juni begint de middernachtzon. Het noorden van Zweden heeft twee maanden continue zon en dan begint de winter alweer, met tientallen graden onder het vriespunt. De wintersportgebieden zijn fenomenaal. Je kunt er het best terecht in februari en maart, tenzij je in het donker wilt skiën. In het zuidelijke deel van Zweden kan het ook flink koud worden en wekt desondanks geen sombere indruk dankzij de straalblauwe luchten.