Zweden Bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Zweden is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Zweden zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Zweden, kun je zien waar je het best in Zweden naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Zweden als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

De hoofdstad van Zweden is de ideale bestemming voor een citytrip, omdat er ontzettend veel te zien is. Bezienswaardigheden zijn onder andere: het Stockholms Slot, het Stadhuis waar jaarlijks het banket ter gelegenheid van de Nobelprijs plaatsvindt, het groene eiland Djurgärden, het Vaxholmslot op een gelijknamig eilandje even buiten de stad, de Vikingnederzetting Birka en het grote kerkhofpark Skogskyrkogården. Verder kan je ook nog een Millenniumtour in Södermalm doen als je de boeken van Stieg Larsson te gek vindt.


Meer Stockholm inspiratie? Bekijk 425 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Tegenwoordig bestaat Zweden uit drie landsdelen: Gotaland in het zuiden, Svealand in het midden en in het noorden ligt Norrland. In het westen grenst het aan Noorwegen, en in het uiterste noorden aan Finland. Norrland beslaat zo'n 60 procent van heel Zweden, maar toch woont hier maar 12 procent van de totale bevolking van het land. Genoeg ruimte voor rust en natuur dus.


Meer Norrland inspiratie? Bekijk 114 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Tegenwoordig is Zweden opgedeeld in drie landsdelen: Norrland in het noorden, Svealand in het midden en Gotaland in het uiterste zuiden van het land. De grootste en bekendste steden zijn Malmö, Göteborg en Helsingborg. Gotaland is een heuvelachtig gebied tot circa 377 meter hoog en aan de kust is het laag.


Meer Gotaland inspiratie? Bekijk 62 fotos


Göteborg is een stad in het zuiden van Zweden. Het is na Stockholm de grootste stad van het land en het heeft ook de grootste haven van het land. Op cultureel gebied is Göteborg een rijke stad; van musea tot winkelcentra en van historische gebouwen tot evenementen.


Meer Goteborg inspiratie? Bekijk 54 fotos , 1 Blogs


Malmo 5.

Alle wegen in de provincie Skåne leiden naar Malmö. Deze stad ligt in het zuiden van Zweden en maakt deel uit van de Öresund en is via de boogbrug over de Sont verenigd met het Deense Kopenhagen. Deze kleine stad in Zweden is erg vriendelijk met een prima aanbod aan culturele bezienswaardigheden. De stad speelt een belangrijke rol in de Sontregio, die een stuk makkelijker te bereiken is dankzij de Öresundbrug.


Meer Malmo inspiratie? Bekijk 54 fotos , 1 Blogs


Tegenwoordig is Zweden verdeeld in drie landsdelen: Norrland in het noorden, Gotaland in het zuiden en Svealand daar tussenin. Onder andere de hoofdstad Stockholm en de studentenstad Uppsala zijn gelegen in dit deel van het land. Svealand bestaat ui de volgende landschappen: Dalarna, Närke, Södermanland, Uppland, Värmland en Västmanland.  


Meer Svealand inspiratie? Bekijk 37 fotos


Kiruna 7.

Kiruna is een stad in Lapland, in het meest noordelijkge gedeelte van Zweden. De toeristen die er komen gaan vooral langs bij de mijn, het stadhuis, de kerk, en 's winters ook het nabijgelegen IJshotel in Jukkasjärvi. De stad ligt 200 kilometer ten noorden van de poolcirkel. In de winter kan het hier makkelijk -30 graden worden. In de zomer ligt de temperatuur tussen de 15 en 25 graden.


Meer Kiruna inspiratie? Bekijk 26 fotos , 1 Blogs


Laponia 8.

In het Zweedse Lapland bevindt zich Laponia, een gebied dat zowel een cultuur- als een natuurerfgoed is. Het gebied bevat bergketens, gletsjers, hoogvlakten, oerbossen, grote bergmeren, stroomversnellingen, en een uitgebreide dieren- en plantenwereld met meerdere bedreigde soorten. Redenen voor opname op de werelderfgoedlijst zijn onder andere: de grote variëteit aan natuurlijke fenomenen, de Sami die al sinds de prehistorie in dit gebied wonen en het is een van de grootste en best bewaarde voorbeelden van ‘transhumance’, de trek van kuddes rendieren tussen bergen en vlakte.


Meer Laponia inspiratie? Bekijk 14 fotos


Helsingborg ligt aan het smalste deel van de Sont, tegenover de Deense stad Helsingor. De belangrijkste bezienswaardigheden van Helsingborg zijn Stortorget (gemeentehuis), Kärnan (toren), Park Slottshagen, Jakob Hansen Huis (vakwerkhuis), Mariakyrkan (kerk), Stadsmuseum en Vikingsberg Kunstmuseum.  


Meer Helsingborg inspiratie? Bekijk 13 fotos


Uppsala 10.

Op zeventig kilometer ten noorden van Stockholm ligt de op drie na grootste stad van Zweden, Uppsala. Met name onder studenten is deze stad mateloos populair. Bezienswaardigheden zijn onder andere de kathedraal en de universiteit, Carolina Rediviva, Gustavianum en Linnéträdgården.  


Meer Uppsala inspiratie? Bekijk 12 fotos


Hoga Kusten, oftewel de Hoge Kust, is een kustgebied in Zweden dat zich bevindt in Ångermanland aan de westkust van de Botnische Golf. Je vindt er eilanden, meren, baaien en vlakke heuvels die reiken tot een hoogte van 350 meter. Het gebied is één van de veertien werelderfgoederen in Zweden die op de werelderfgoedlijst staan.


Meer Hoga Kusten inspiratie? Bekijk 5 fotos


Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50