Zweden Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Lilliputters stelen bagage

Gepubliceerd: 25 jan 2008
2

Een willekeurige tas stelen is geen garantie voor een goede buit. Zweedse criminelen hebben daar iets op bedacht; lilliputters. Zij reizen mee in de laadruimtes van tourbussen, waar ze uitgebreid de tijd hebben om iets moois uit te zoeken.

In de afgelopen maanden zijn in Zweden veel reizigers spullen kwijt geraakt tijdens een rit met een tourbus. De criminelen gaan heel gehaaid te werk. Een klein persoon, kind of lilliputter, wordt in een tas de laadruimte van de tourbus binnengesmokkeld. Eenmaal binnen doorzoeken ze de tassen van de medepassagiers en stelen hun kostbare goederen. Zodra de bus aankomt op plaats van bestemmingen wordt de tas, met dief, door een handlanger de bus uitgehaald.

Inmiddels hebben de Zweedse touroperators extra veiligheidsmaatregelen genomen. Onder andere camera’s zouden de laadruimte in de gaten moeten gaan houden.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zweden artikelen
Reisnieuws
5x onbekende en idyllische Europese island escapes

14 mrt 2017, Voor een vakantie op een idyllisch eiland hoef je niet per se naar de Cariben of Malediven. Want 'om de hoek' liggen prachtige, onbekende Europese eilanden te wachten op verkenning. Onze overheerlijke selectie mét Reisreporter-tips...

0
Reisnieuws
's Werelds meest en minst corrupte landen. 4 reisregels

27 feb 2017, Waar loop je als reiziger het meeste risico om een corrupte politieman tegen het lijf te lopen? Of het risico om afgeperst te worden? En waar komen dit soort praktijken juist het minst voor? Dit zijn volgens de index van anti-corruptie-agentschap ...

0
Reisnieuws
In een van deze 10 unieke ijshotels kun jij slapen

26 dec 2016, Cool, slapen in een ijshotel! De redactie van Columbus tipt er tien, van Slovenië tot Canada. Lopen de rillingen al over je rug?

0

Reacties van bezoekers Reageer

jelmer

Door: jelmer • Geplaatst op

Ik hoop dat je niet te vaak backpakt want als je zo naif bent dan ga je een keer wat spullen kwijtraken....
en dan ligt je tas dus nog gewoon in de bus, maar je belangrijke rommel hebben ze er uit gehaald...

Die praktijken in vliegtuigen levert een dooie dwerg op, dus daar moet je het personeel niet vertrouwen.

reinierniethier

Door: reinierniethier • Geplaatst op

Hahaha.. op die manier zou ik het alleen maar leuk vinden als het zou worden gestolen. Zie je ze er al met me 20kg backpack wegrennen?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.