Zweden Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Mythisch lesbiennendorp

Gepubliceerd: 10 okt 2009
0

Toeristenbureau's in Zweden worden overspoeld door duizenden mannen die op zoek zijn naar een verborgen dorp waar 25.000 lesbiennes zouden wonen.

Volgens het gerucht is het dorp, “Chako Paul City??genaamd, opgericht in 1820 in de sprookjesachtige Noord-Zweedse bossen. Een rijke weduwe die een hekel aan mannen had, zou daar een dorp hebben gesticht waar een man geen stap binnen mag zetten. Twee blonde vrouwen houden de wacht bij de ingang van het dorp, waar ook een Middeleeuws kasteel staat.

Waarschuwing

De vrouwelijke inwoners van het dorp zijn lesbisch geworden, omdat ze hun seksuele verlangens niet langer konden negeren, zegt de Chinese pers Harbin News. Mannen worden via de media gewaarschuwd het dorp vooral niet te bezoeken, omdat de politie ze anders 'half dood slaat'.

Grootste nederzetting

De woordvoerder van de lokale autoriteiten zegt geen flauw idee te hebben waar de geruchten vandaan komen. Met 25.000 inwoners zou het dorp de grootste nederzetting van Noord-Zweden zijn en het is moeilijk te geloven dat zoiets 150 jaar lang verborgen kan worden gehouden.

Meer toeristen

Ook Per Wilhelmsson van het toeristenbureau in Noord-Zweden heeft nog nooit gehoord van Chako Paul City, maar hij klaagt niet, want het toerisme in zijn regio loopt beter dan waar dan ook in Zweden.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zweden artikelen
Reisnieuws
5x onbekende en idyllische Europese island escapes

14 mrt 2017, Voor een vakantie op een idyllisch eiland hoef je niet per se naar de Cariben of Malediven. Want 'om de hoek' liggen prachtige, onbekende Europese eilanden te wachten op verkenning. Onze overheerlijke selectie mét Reisreporter-tips...

0
Reisnieuws
's Werelds meest en minst corrupte landen. 4 reisregels

27 feb 2017, Waar loop je als reiziger het meeste risico om een corrupte politieman tegen het lijf te lopen? Of het risico om afgeperst te worden? En waar komen dit soort praktijken juist het minst voor? Dit zijn volgens de index van anti-corruptie-agentschap ...

0
Reisnieuws
In een van deze 10 unieke ijshotels kun jij slapen

26 dec 2016, Cool, slapen in een ijshotel! De redactie van Columbus tipt er tien, van Slovenië tot Canada. Lopen de rillingen al over je rug?

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.