Vaticaanstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vaticaan museum

Vaticaanstad,
Vaticaanstad


Iedereen die rome bezoekt wil ook een bezoek brengen aan het vaticaan museum en dan in het bijzonder de sixtijnse kapel die zich in dit museum bevind. Het museum staat echter bekent om zijn lange wachtrijen en in elke reisgids word hier ook over gesproken. Als je uit de metro komt staan er dan ook tientallen tourguides die je proberen dure kaarten te verkopen zodat je niet in de rijd hoeft te staan. Toen wij aankwam bij de muur om vaticaanstad stond er al een lange rij de om diverse hoeken van de muur heen omhoog liep naar de ingang van het museum. Iedereen sloot dan ook netjes aan in deze lange rij wachtend op zijn beurt.

Omdat wij geen idee hadden wat het museum koste besloten we eerst via de andere kant van de straat naar boven te lopen. Eenmaal boven waren we verbaasd. De lange rij stond voor de ingang voor groepen en niet voor de ingang van losse tickets!

We zijn naar binnen gegaan en ook binnen stonden alle rijen voor de groeps kassa's. Bovenaan de trappen bevonden zich de kassa's voor losse verkoop en hier stond helemaal niemand! We konden zo doorlopen, kochten een kaartje van €15,- en waren binnen.

Onze tip voor iedereen is dus ga niet in deze verschrikkelijk lange rij staan en loop eerst omhoog om te kijken voor welke ingang deze rij eigenlijk staat. dit bespaart je een hoop ergenis en vooral tijd die je in deze prachtige stad wel beter kunt besteden!

Het museum is overigens wel de moeite waard al is het wel veel te druk binnen waardoor je niet echt op je gemak ergens kunt kijken. Met name de Sixtijnse kapel is werkelijk een mierenhoop die door de drukte voor ons al zijn charme al verloren had.