Vaticaanstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sfera con Sfera

Vaticaanstad,
Vaticaanstad


Vaticaanstad. Hoofdstad der Christenen. Historisch religieus machtscentrum. Aartsconservatieve mondiale kern.

En toch… dit… eh… ding. Deze vreemde gouden metalen bol. Midden op het Museumplein. Vier meter in doorsnee. Mysterieus apocalyptisch modern kunstwerk van Arnaldo Pomodoro (die naam verzin je niet) genaamd Sfera con Sfera (Bol in Bol). Opengereten zwartgouden wereldbol van waaruit een kleinere lijkt te ontspruiten. Of juist is ingeslagen... Symbolisch? Verklarend? Voorspellend? Waarschuwend?

Ronddraaiend en bron van gefluister. Er staan er nog 9 op diverse (strategische?) plaatsen in de wereld (Washington, Dublin, Teheran?). Illuminati zouden betrokken zijn. De onderwereld. Wat is de connectie met de gesloten Pauselijke Staat? Men speculeert over een Nieuwe Wereld Orde. Maar niet hardop. Geheim verbond tussen hogere machten en sinistere aardse zielen? Wie zijn die schimmen achter de schermen? De onzichtbare werkelijke machthebbers. Tenminste… op termijn. Of nu al? Wie weet wat… Wie wil wat weten… Wie mag wat weten...


(tevens een ode aan held Lionel Messi die gisteren een andere Gouden Bal in ontvangst mocht nemen als prijs voor de beste voetballer ter wereld)