Tsjechië stekker

Tsjechië – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Tsjechië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Tsjechië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Tsjechië gebruikt kunnen worden zijn : Type E
Stekker E

Informatie over Tsjechië

'281608' door Othilde '281608' door Othilde

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Karelsbrug in de...oc

De Karelsbrug (Charles Bridge) in Praag, op een vroege herfstochtend. Met prachtig weer en koude nachten vormde dauw over het water die de wind zacht over de brug heen blies. De opgaande zon maakte het af.

'415073' door agrotewal '415073' door agrotewal

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Winter slaat toe

Hoor net op het journaal dat de winter Amerika in zijn greep heeft. Ik ben nog nooit in Amerika geweest, maar wel in de winter in Praag. Daarom alvast een voorproefje op een witte wereld. Ik hoop wel dat het nog twee weken wegblijft.

'965066' door ChristaThieme '965066' door ChristaThieme

TsjechiëPraag omgeving

TsjechiëPraag omgeving

Zwemmen in de...steen

In de buurt van Praag zijn meerdere steengroeves vlak bij elkaar te vinden. Velka Amerika is er één van. Vroeger werd het door de locals als zwembad gebruikt. Tegenwoordig is het verboden gebied, maar vooral toeristen negeren dat en gebruiken de oever nog steeds als zwemstrand. Je dient daarvoor wel met je koelbox en strandtas over het afgesloten hek te klimmen. Wat wel mag en kan is er omheen wandelen. De wandeling is goed te doen en niet al te lang en je hebt mooie uitzichten op het knalblauwe meer. De bewegwijzering is prut, dus hou vooral je eigen richtingsgevoel aan. Pas wel op met kleine kinderen, de groeves zijn diep en niet overal staan hekken bij de afgrond!

Bekijk alle Tsjechië foto's en tips