Praag reisblogs

Ice Rocky

awesomemore was er (tot 02 dec 2012) Gepost op 07 dec 125 reacties

Tram 12 spuugt ons uit bij de halte Výstaviště. Het is na vieren en dus donker in Praag. De kou bijt in de nek die bescherming zoekt in de warmte van mijn kraag. De Tjechen om ons heen komen in alle soorten en maten. Klein, groot, man, vrouw, kind, volwassen, met snor en met grote snor. Gemene deler in deze parade is het oversized shirt dat veel mensen dragen. Paars met wit en vaak voorzien van de opdruk Ton P.

Ton P. blijkt Petr Ton te zijn, een Tjechische cultheld op schaatsen. Zijn team, Sparta Praha, staat vanavond oog in oog met de mannen van Energie wiens meegereisde fans bij het betreden van het ijs er hoogstwaarschijnlijk doorheen zouden zakken. Sommige mensen zijn nu eenmaal erg goed in het kijken naar sport in het gezelschap van warme worst en geirrigeerd door een halve liter bier. Per periode.

Voor een euro of 8 de man nemen we plaats in een kleine loge. We zijn de arena ingekomen na een tocht door de betonnen catacomben waar de tand des tijds zich op heeft stukgebeten. De charme van een doorleeft gebouw ademt ook door in de arena zelf. Harde banken, of in ons geval plastic kantinestoeltjes uit de jaren 70, een kamertemperatuur van -1 en tientallen spots die je aandacht wegtrekken van dit alles en je blik laten werpen op de pitch waar zo de matadoren zullen binnen glijden.

Maar voor dat het zo ver is, is er muziek. Harde muziek. Snoeiharde muziek. Voor het eerst in jaren luister ik weer eens naar Iron Maiden, Motorhead en Judas Priest. AC/DC's Brian Johnsens stem splijt mijn schedel om 15 seconden later al weer geheeld te worden met de warme beats van Gangnam Style.

De DJ van dienst moet ADHD hebben, tussendoor weet hij ook nog orgelklanken ons gehoor binnen te slingeren.Na een minuut of 10 te zijn opgezweept zijn we helemaal klaar voor de beijzerde strijders. Klaar voor sticks, pucks en bodychecks.

De lichten doven, rook stijgt op, vuur wordt ontstoken. Daar zijn ze, daar is Petr Ton. Door de vlammen schaatsen ze het ijs op, klaar voor 3 maal 20 minuten geweld dat het ijs laat smelten. De feeërieke klanken van Mozart's Zauberflöte waar we gisteravond van genoten zijn opgetild, neergesmeten en vermorzeld door mannen op schaatsen. Het is een contrast waar je vrolijk van wordt.

awesomemore Positie 52 (36055 p.) Lid sinds 06-04-2011 Foto's en tips: 1259 Blogs: 70 Fans: 12

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Mozart
blogfoto nr. 2
Iron Maiden
blogfoto nr. 3
Can I play with madness
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Motor City Break
8 5
Gepost op 01 december
Verenigde Staten Wisconsin Illinois Michigan
Memories of Marseille
2 2
Gepost op 28 maart
Frankrijk Marseille
California Zephyr Dreaming
4 4
Gepost op 15 maart
Verenigde Staten Utah

Reacties bij deze blog

MathuBloom

Door: MathuBloom • Geplaatst op

Uhhm dit is nog niet af. We zitten pas aan het begin van de wedstrijd en ik ben heel benieuwd hoe je de rest van het spektakel omschrijft in beeldende zinnen en doordachte uitspraken. mooi gedaan.

Rhodaxx

Door: Rhodaxx • Geplaatst op

Mooi beeldend geschreven!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Alsof ik er zelf bij ben. Wat een beelden flitsen er voorbij!

agrotewal

Door: agrotewal • Geplaatst op

Vooral de kou is heel herkenbaar. Leuke blog.

EvanderHel

Door: EvanderHel • Geplaatst op

Ik zie het voor me. De foto's helpen daarbij natuurlijk ook ;-)
Contrasten? Iron Maiden met orgelmuziek en Mozart in het dagervoorprogramma... ik kan van minder in de war raken. Heerlijk weer!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.