Praag reisblogs

Praag, de Gouden Stad

fotografiewhekman bereidt zich voor Gepost op 24 okt 122 reacties

Eind oktober, begin november 2012 ga ik naar Praag, de Gouden Praag. Het is voor mij de eerste keer dat ik daar naar toe ga en ben er benieuwd hoe die stad eruit ziet. Volgens mijn moeder is het erg mooi daar, maar ik kan er pas over oordelen als ik er geweest ben.

We verblijven in Hotel Olympik Tristar even buiten het centrum en we gaan maar 4 dagen, waarvan we 2 hele dag in de stad zijn. Het is namelijk een 4 daagse busreis van Effe Weg. Het zal wel een ware uitputtingsslag zijn op mijn gezondheid, maar dat moet ik maar voor lief nemen. Lekker de Karelsbrug, De Burcht en de Astronomische Klok fotograferen. Ik ben benieuwd wat we nog meer gaan zien. We hebben ook een boottocht op de Moldau erbij geboekt. Daar ben ik ook erg benieuwd naar.

Ben al diverse reisgidsen aan het verknippen voor plaatjes, informatie en dergelijke. Nu schrijf ik er even over. Ik hoop dat ik met een leuk verhaal, diverse tips, foto's en ervaring terug kom. Het is voor de eerste keer dat ik een busreis maak, dus het is voor mij erg spannend. Nog een paar nachtjes en dan gaan we.

We verblijven een nacht voor vertrek bij de dochter van Theo. Ze woont namelijk vlakbij de opstapplaats, die we moeten hebben. Dat is wel ideaal voor ons. Ik hoop dat het volgende week nog niet zo koud is in Praag. Ik denk dat ik in ieder geval een dunne broek mee voor onder mijn spijkerbroek. Echt, ik ben een koudkleun. Bah!!

fotografiewhekman Positie 13384 (0 p.) Lid sinds 14-05-2012 Foto's en tips: 16 Blogs: 9 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Valkenburg en Heerlen
4 0
Gepost op 05 november
Nederland Limburg
Valkenburg/Heerlen
0 2
Gepost op 17 oktober
Nederland Limburg
Tweede volle dag & terugreis naar Nederland
0 1
Gepost op 08 november
Tsjechië Praag

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Alvast veel plezier gewenst Wendy!

Door: • Geplaatst op

Als je van een biertje(of ander drankje) houdt in echt Praagse kroeg(uit 1499?), dan U Fleku bezoeken, herkenbaar aan de klok buiten. Aparte sfeer, zittend aan lange tafels met locals (en toeristen),als je genoeg hebt viltje op je glas ze blijven anders ongevraagd bij vullen. Je kunt er ook eten (zie hun website).

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.