Praag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The Dancing House

Praag,
Tsjechië


Het is augustus 2018 wanneer ik samen met twee vrienden een stedentrip maak naar Praag, de hoofdstad van de Tsjechische Republiek. De stad ontdekken, dat is ons doel van deze trip! Het is augustus 2018 wanneer ik samen met twee vrienden een stedentrip maak naar Praag, de hoofdstad van de Tsjechische Republiek. De stad ontdekken, dat is ons doel van deze trip!
Het dansende huis oftewel "The Dancing House" is één van de iconische bezienswaardigheden die je gezien moet hebben bij een bezoek aan deze stad. Is het bezoek niet doelbewust geweest, dan heb je dit bijzondere gebouw vast wel gezien tijdens één van je ritten in de auto of de Uber.
Het kruispunt voor het "Dansende Huis" is nogal druk met auto's, trams en overstekende voetgangers etc. Ik wilde graag zo min mogelijk objecten op de foto krijgen die de focus op het "Dansende Huis" zouden verstoren. Mijn foto moest in balans zijn!
Uiteindelijk ben ik drie avonden terug gekeerd naar deze plek want ook het avondlicht mocht niet ontbreken.
De tram op de foto schermt drie auto's af die voor het stoplicht stonden te wachten. De dan al rijdende tram kon aangekomen bij het stoplicht onafgebroken zijn weg vervolgen omdat deze op groen sprong.
Voor mij was dit het moment!
Het resultaat mag er wezen! Al zeg ik het zelf! ;)