Moravie noorden visum

Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

Informatie over Moravie noorden

Beste foto's & tips van Moravie noorden

'427444' door agrotewal '427444' door agrotewal

TsjechiëMoravie noorden

TsjechiëMoravie noorden

Aan leuke straatjes..

agrotewal

De dorpen en dorpspleinen van Tsjechië zijn vast bij iedereen bekend. Maar de kleine straatjes en steegjes verdienen meer aandacht. Vaak met kleine restaurantjes, leuke boogjes en pasteltinten.

'360436' door Knebbeltje '360436' door Knebbeltje

TsjechiëMoravie noorden

TsjechiëMoravie noorden

Het Sterrenklooster

Knebbeltje

Een minder bekende Unesco-site: Vlak buiten de foeilelijke industriestad Zdar nad Sazavou in Moravie ligt op een heuvel een van de bizarste laat-middeleeuwse gebouwen van Europa. Een klooster, in de vorm van een vijfpuntige ster; de bedevaartkerk van St. Johannes Nepomuk in Zelena Gora. Alle hoeken zijn bijna messcherp, het heeft haast iets buitenaards.

'1000621' door ChristaThieme '1000621' door ChristaThieme

TsjechiëMoravie noorden

TsjechiëMoravie noorden

Kerk op Cvilin heuvel

ChristaThieme

In de regio Moravië-Silezië in het uiterste oosten van Tsjechië, vlakbij de Tsjechische stad Krnov (de Duitse naam is Jägerndorf) staat een uitkijktoren op een heuvel. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht op het omringende land en ook op deze kerk; de Bedevaartkerk van de Verhoging van het Heilige Kruisbeeld en Onze Dame. Jägerndorf was tot 1945 een plaats met een overwegend Duitstalige bevolking. Na de Tweede Wereldoorlog werd de Duitstalige bevolking verdreven. De foto is van ruim 10 jaar geleden en door de toenmalige verkrijgbare digitale techniek en de regenachtige mist minder scherp dan ik zou willen. Maar door de aparte ligging van de kerk en de toch wel mooie dreigende lucht wilde ik toch deze foto met jullie delen. Door het gebruikte wit in de architectuur lijkt de kerk licht te geven. Ik zou er graag eens teruggaan en de foto met mijn huidige camera opnieuw willen maken. Wij zagen die dag enkel Tsjechen en Polen de kerk en toren bezoeken. Volgens mij is voor de Nederlandse toerist deze bestemming redelijk buiten de gebaande paden.

Laat kaart zien