Bohemen Zuid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De rode route

Bohemen Zuid,
Tsjechië


Als je naar Praag vliegt is het ook erg de moeite waard om een auto te huren en even buiten Praag te gaan kijken. Net ten zuiden van Praag vind je de Cesky Kras een mooi bosrijk en heuvelachtig natuurgebied waar je ook Hrad Karlstejn vind. Als je nog iets verder door wilt rijden naar het zuiden kom je bij het stadje Tabor waar ik al eerder berichten en foto's van heb geplaatst.

Ik adviseer je als je in Tsjechië bent je wandelroutes (en fietsroutes) te bepalen via mapy.cz. Dit is de Tsjechische google maps maar heeft veel scherpere luchtfoto's en heeft bovendien veel meer tools dan google maps. Zo kan je ook de wandel- en fietsroutes aanzetten. Je moet daarvoor linksboven bij 'zmenit mapu' (wissel kaart) kiezen voor 'turisticka'. Veel routes zijn lange-afstandroutes, door kleuren aan elkaar te knopen kan je er meestal toch een rondje van maken.

Wij kozen hier vanuit Tabor voor een stukje van de groene route, waarmee je het centrum uitloopt en al een stukje langs de rivier loopt totdat je bij een hele hoge boogbrug komt. Daar ga je verder via de rode route die een heel stuk langs de rivier de Luznice gaat. Deze foto heb ik gemaakt in dit deel van de wandeling. Verderop kan je via een smalle brug de Luznice over en daar pakken we dan de groene route weer op. Dat deel is wel flink klimmen, je loopt dan op een gegeven moment langs de kerk (Klokoty genaamd) die je op deze foto bovenop de heuvel ziet. Deze ronde is dan bij elkaar zo'n 7-8km lang.
De meeste wandelroutes starten vanaf het centrale plein van Tabor.

Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 27mm; ISO 200; f9; 1/30s