Bohemen Zuid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandelen rondom Tabor

Bohemen Zuid,
Tsjechië


Als je naar Praag vliegt is het ook erg de moeite waard om een auto te huren en even buiten Praag te gaan kijken. Net ten zuiden van Praag vind je de Cesky Kras een mooi bosrijk en heuvelachtig natuurgebied waar je ook Hrad Karlstejn vind. Als je nog iets verder door wilt rijden naar het zuiden kom je bij het stadje Tabor waar ik al eerder berichten en foto's van heb geplaatst.

Ook deze foto heb ik in de directe omgeving van Tabor genomen. De prachtige bossen bij Tabor zijn zo heerlijk om in te wandelen! Helaas hadden we net zoals vandaag in Nederland geen zon die dag. Maar om te wandelen maakt mij dat niks uit. Wij kozen voor een stukje van de groene route, dan de rode route die een heel stuk langs de rivier de Luznice gaat, en dan hier bij de foto steken we de Luznice over en daar pakken we dan de groene route weer op. De meeste wandelroutes starten vanaf het centrale plein van Tabor.

Ik adviseer je als je in Tsjechie bent je routes te bepalen via mapy.cz. Dit is de Tsjechische google maps maar heeft veel scherpere luchtfoto's en heeft bovendien veel meer tools dan google maps. Zo ook de wandel- en fietsroutes. Veel routes zijn lange-afstandroutes, door kleuren aan elkaar te knopen kan je er meestal toch een rondje van maken.

Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 24mm; ISO 320; f8; 1/125s