Bohemen Zuid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Toprestaurant!

Bohemen Zuid,
Tsjechië


In de vele jaren dat wij in Tsjechië zijn geweest hebben we natuurlijk ook veel restaurants geprobeerd. Dit restaurant in Tabor springt er echt bovenuit! Het gaat om restaurant Goldie in Tábor.
Het stadje Tábor is ook zeker de moeite waard, maar wij rijden regelmatig speciaal naar Tábor voor [url="http://www.hotelnautilus.cz/restaurant" target="_blank"]Restaurant Goldie[/url]. Het zou zo een michelinster kunnen hebben!
De kok (Martin Svátek) behoort tot de top van Tsjechië en maakt daarom ook deel uit van Nationale team. Hij heeft diverse prijzen gewonnen. De gerechten zijn allemaal prachtig opgemaakt en origineel. Het is gebaseerd op de traditionele Tsjechische keuken, maar wel in een heel modern jasje!

Wat ik meestal kies is het tasting menu: 6 gangen voor 800 CZK. Hierbij krijg je verschillende gerechten van de kaart die in een iets kleinere portie worden geserveerd. Hierdoor kan je meer verschillende gerechten proeven. Een gerecht wat er altijd in zit is de paddenstoelensoep naar zijn oma's recept. Die is zo lekker!! De wijnbegeleiding kost je 650 CZK. Dan moet je wel blijven slapen want 6 glazen overheerlijke wijn maken je wel een beetje tipsy. Maar dat is ook helemaal geen straf want het bijbehorende hotel is ook heel goed.