Bohemen Zuid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bohemen Zuid image

Ons sprookjeshuwelijk; de reis er naartoe

Bohemen Zuid
Tsjechië
KHeijlaerts

Ons sprookjeshuwelijk; de reis er naartoe

Ik heb 1 keer eerder een blog geplaatst hier op reisreporter. Daarna ben ik een tijd even niet zo actief geweest dus het is er niet eerder van gekomen om een vervolg te plaatsen. Mijn eerdere blog was wel een blog die vroeg om een vervolg... Daarin kondigde ik namelijk aan dat we in Tsjechië gingen trouwen. Inmiddels is dat op 10-05-2013 gebeurd! En daar zal ik jullie dit keer iets over vertellen.

Even in het kort de situatie schetsen: We hadden in die tijd ons huis in Slavce nog, maar daar hebben we met de trouwerij niks gedaan. Wij zijn helemaal verliefd geworden, op elkaar natuurlijk, maar ook op Tabor: Een klein sympathiek en ook nog eens heel mooi stadje met een goed hotel en dito restaurant. Hier kwamen we ieder jaar op zijn minst ook een keer. Toen we hadden besloten om in Tsjechië te gaan trouwen waren we er dan ook snel uit dat we het in Tabor wilden doen.

We zijn natuurlijk een aantal keren naar Tsjechië geweest voor de voorbereidingen: dingen regelen voor het hotel en het eten, papieren regelen bij de gemeente + laten vetalen + laten voorzien van officiële stempels, trouwlocatie vastleggen, fotograaf ontmoeten en wensen mee doorspreken en natuurlijk ook de tolk geregeld en ontmoet. Gelukkig hebben we hierbij veel hulp gehad van het hotel.

Jeroen (mijn man) heeft een oldtimer. Hij had altijd al de wens om er een keer mee naar Tsjechië te rijden. Dat hebben we voor onze trouwerij eindelijk gedaan. In 3 dagen zijn we er naartoe gegaan, het is namelijk niet heel comfortabel om uren in een oldtimer te rijden.

De eerste dag was een etappe van Den Bosch tot Mainz. Daar was toevallig een wijnfestival gaande met behalve diverse wijnhuizen ook lekker eten en live muziek en prachtig weer!. Mainz is best een leuke stad om even aan te doen als je onderweg bent. Je hebt er een roze kathedraal, de boekdrukkunst is een heel museum aan geweid, en het heeft allemaal leuke terrasjes en restaurants. Een stuk slenteren langs het water is ook heerlijk.

De volgende dag rijden we weer een stuk verder, we lunchen/picknicken in een klein dorpje vlak voor Nürnberg. Nadat we weer doorrijden merken we dat er iets niet goed is aan de auto. We gaan even de autobahn af om te kijken. We zien eigenlijk niks bijzonders maar besluiten toch even bij een garage langs te gaan. Daar zien we uiteindelijk wat er mis is: een lekke band! Nu valt dat in het buitenland niet mee met een bijzondere auto en dito bandenmaat. De banden moeten besteld worden en zullen er dan morgen net voor de middag zijn. Helaas zitten we nu dus vast in Erlangen op een saai industrieterrein. Er zit wel een pension op loopafstand, dus daar maar naartoe. Op zich een prima pension, met ook best lekker eten, maar ja de ligging... er is hier geen zak te beleven!

De volgende dag kunnen we pas rond 3 uur in de middag verder rijden, de banden kwamen later binnen dan gedacht. Uiteindelijk zijn we 's avonds net na 6 uur in Tabor. Later dan we hadden gehoopt, maar weer zo vriendelijk ontvangen! En die President suite!! Wow :-) Hier houden we het de komende dagen wel uit! Maar eerst even lekker bijkomen van de vermoeiende dag met een lekker wijntje en heerlijk eten. Daarna nog even kort overleg voor de komende dagen.

Vanmorgen heb ik bezoek van de kapster en visagiste voor de proefmake-up en het proefkapsel. Daarna beklimmen we eindelijk een keer de kerktoren en genieten van het mooie uitzicht. Mijn zus is vandaag al naar Tabor gekomen. Zij maakt onze taart! Veel heeft ze thuis al voorbereid maar er zijn ook dingen die niet voorbereid konden worden en die ze hier dus nog gaat maken. Een deel kan ze gewoon op de kamer doen, maar ze mag ook van de keuken van het restaurant gebruik maken. Hoe gaaf is dat?! Vanavond lekker samen eten en op tijd naar bed voor de drukke dag van morgen...

Ik ben zelf bloemist dus ik wilde ook voor onze trouwerij zelf de bloemen verzorgen. Een bruidsboeket, een autoversiering, wat versieringen voor in het restaurant, etc. Maar bloemen meenemen uit Nederland was geen optie aangezien we met de oldtimer van Jeroen in 3 dagen vanuit Nederland naar Tsjechië zijn gereden zou daar niks meer van over zijn. Dus de dag voor de trouwerij zijn we al vroeg op om samen (ook met de oldtimer) naar de groothandel in Praag te gaan. Via de groothandel waar ik in Nederland ook mijn inkopen doe heb ik kunnen regelen dat alle bloemen die ik wil keurig klaar staan. Heel bijzonder om in het buitenland te ervaren hoe dit soort dingen gaan. Eigenlijk weinig verschil met Nederland, behalve het aanbod en de aantallen die de meeste klanten meenamen. Ik nam voor 1 trouwdag meer mee dan de meeste andere klanten voor hun winkel... en de prijs? Niet grappig! Transport is echt een grote kostenpost.
Met de auto vol bloemen komen we weer terug in Tabor. Ik kan meteen aan het werk, ik heb nog genoeg te doen. Ik krijg voor de versiering in het restaurant wat hulp van mijn schoonzus en broer, die inmiddels ook zijn gearriveerd.

Gaandeweg de dag komen er steeds meer gasten. We hebben het hele hotel afgehuurd, alle kamers zijn vol met onze lieve familie en vrienden. Het is prachtig weer dus het is nog tot laat gezellig op het terras waar iedereen die elkaar nog niet zo goed kent kennismaakt, en mensen die elkaar al wel goed kennen er ook volop op los kletsen.
WAT IS DIT ONTZETTEND GAAF! En dan moet de echte trouwdag nog beginnen... Het kan nu al niet meer stuk! Alle mensen die we liefhebben bij elkaar in het land waar we samen al zoveel hebben beleefd. En dan ook nog in het hotel waar we met zoveel plezier al jaren komen.

Wordt vervolgd....

Foto's

10eef.jpg
10eef.jpg
KHeijlaerts
2432d.jpg
2432d.jpg
KHeijlaerts
2432d.jpg
2432d.jpg
KHeijlaerts