Bohemen Noord foto's & tips

'346345' door reizendebeer '346345' door reizendebeer

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Natuurbrug in Boheems

reizendebeer

Het is een stevige maar redelijk gangbare bergwandeling erheen, maar volledig de moeite waard, de 26 meter lange Prav?ická brána is de langste natuurbrug in Europa, ook de omgeving wat Boheems Zwitserland is genoemd is erg indrukwekkend. De natuurbrug is ook te zien geweest in de Disney film "Narnia".

'499640' door agrotewal '499640' door agrotewal

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Kasteel Trosky

agrotewal

Boffen als je op een camping staat met uitzicht op dit bijzondere kasteel, voor de prachtige zonsondergang heb ik wel 5 minuten moeten lopen voor het beste overzicht Kasteel Trosky is een kasteelruïne in het noorden vanTsjechië, bij het stadje Rovensko pod Troskami in het Boheems Paradijs. Het het kasteel al is al van verre te zien want het is gebouwd op twee oude vulkaanpijpen. Op beide basaltheuvels is een toren gebouwd. De ene toren wordt Panna "Maagd" genoemd (relatief gezien 57 m hoog) en de andere Baba "Oud wijf" (relatief gezien 47 m hoog). Relatief ten opzichte van de zeespiegel (481 meter). Met de bouw werd gestart in 1397. Tijdens de 30-jarige oorlog in de 17e eeuw was de burcht verlaten en vervallen. Sinds 1928 is de "Club van Bohemische Toeristen" de eigenaar van Trosky. (Wikipedia)

'388967' door Adzam '388967' door Adzam

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Kloof Amerika

Adzam

Ongeveer 5 kilometer ten noorden van het beroemde slot Karlstein treft men in het landschap een kloof (Velka Amerika) aan met een lengte en breedte van respectievelijk 750 en 150 meter. Het is in feite een kalksteengroeve welke een diepte meet van ca. 80 meter.In de bodem zijn kruizen bewerkt van klimmers die in de diepte zijn gestort..... zo wist een bewoner uit die omgeving mij te vertellen. Indrukwekkend. I.v.m. de ruwheid van het gesteente met een variatie aan kleuren is dit het meest fotogenieke natuurverschijnsel van Tsjechië.

'491169' door Suuzer '491169' door Suuzer

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

De Prachovské (klim).

Suuzer

Het Boheems Paradijs (in het Tsjechisch Cesky raj) is een middelgebergte in het noordoosten van Bohemen, Tsjechië. Het is bekend om zijn "rotsensteden" van zandsteen is een prachtig natuurgebied met grillige rotsformaties en hoge bergen. Het gebied strekt zich uit vanaf de rand van het Reuzengebergte tot aan Centraal-Bohemen. Je vindt er kronkelende wandelpaden waar je de hele dag heerlijk kunt wandelen. In de winter kun je er skiën en langlaufen. De Prachovské rotsen zijn een prachtig klimgebied waar elke bergbeklimmer zich helemaal kan uitleven. De rechtopstaande rotsen en stenen wisselen elkaar af met kleine meertjes en dalletjes.

'492722' door Suuzer '492722' door Suuzer

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Kasteel Trosky

Suuzer

In het Boheems Paradijs ligt Hrad Trosky, de Trosky burchtruïne. De burcht stamt uit de 14e eeuw en werd door Cenek van Vartenberk op twee vulkanische heuvels (oude vulkaanpijpen) gebouwd. De overgebleven ruïne is in de weide omgeving al van verre te zien. De twee torenresten worden Baba (oud wijf) en Panna (maagd) genoemd en zijn toegankelijk voor publiek. Er worden veel verschillende activiteiten georganiseerd met o.a. schermdemonstraties.

'493355' door Suuzer '493355' door Suuzer

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Rots-klimmen in...Tsj

Suuzer

In Tsjechië kun je prima rots-klimmen. De rots-klimgebieden zijn toegankelijk, overzichtelijk en de routes gevarieerd en goed onderhouden. De Ceský Ráj of Boheems Paradijs is een natuurgebied een stukje ten zuid-westen van Reuzengebergte. Het Natuurpark is een gebied waar je goed kunt rots-klimmen en boulderen op de bijzondere zandsteenformaties. Als je niet van klimmen houd kun je er natuurlijk prima wandelen, geleidelijk stijg je hoger en hoger en uiteindelijk word je beloond wordt met schitterende panorama's. En je ziet de klimmers bezig op de bijzondere rotsformaties, ook heel leuk om naar te kijken ;-) (graag openen)

'462901' door Suuzer '462901' door Suuzer

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

“Jacobsladder”

Suuzer

Onderweg op de motor naar de Cesky Raj of het Boheems Paradijs. Hier nog aan het begin van het natuurgebied een stukje ten zuid-westen van Reuzengebergte. De lucht werd ineens helemaal donker en plotseling schenen er prachtige stralen zonlicht door de wolken heen, motor aan de kant gezet en fotograferen maar! Soms zie je vanuit één gat in een wolk(endek) een heldere zonnestraal naar de aarde schijnen. Zo’n verschijnsel werd in de volksmond een “Jacobsladder” genoemd, omdat men vroeger dacht dat je via die “ladder” rechtstreeks in de hemel kon komen…

'493305' door Suuzer '493305' door Suuzer

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Het Boheems Paradijs

Suuzer

Op twee zandstenen rotsen van 60 meter hoog staat het romantische kasteel Hruba Skala, in het Boheems Paradijs, een middelgebergte in het noordoosten van Bohemen. Het Boheems Paradijs is vooral bekend om zijn "rotsensteden" van zandsteen. Het heeft een sprookjesachtig landschap met bizarre rotsformaties. Het "?eský ráj" is een beschermd natuurgebied. In het kasteel kun je tegenwoordig overnachten. Vanaf dit uitkijk punt heb je een prachtig uitzicht op het kasteel!

'552793' door Graaf '552793' door Graaf

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Lausitzer huizen

Graaf

Het Kokorindal is een prachtig groen dal tussen hoge rotsen, waarin nog veel grotten te vinden zijn. Het ligt in het mooie Bohemen zo’n 70 km ten noorden van Praag. (ongeveer 10 km ten westen van Doksy en staat op de wegwijzers). Het is nu nog weinig toeristisch. Je vindt er ook nog mooie Lausitzer vakwerkhuizen. Enkele grotten zijn in de oorlog nog als schuilplaatsen gebruikt. Je kunt er prachtig wandelen en fietsen.

'388969' door Adzam '388969' door Adzam

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

De berg Rip

Adzam

In Centraal Bohemen ten noorden van Praag bevindt zich de berg Rip die in de mythologie een soort middelpunt van Tsjechië voorstelt. Aardsvader Tsjech besloot om zich hier met zijn volk te vestigen. Het gebouw op de berg is een Romaanse Rotonda. De berg is een verhoging (een puist) van 459 meter in het vlakke landschap wat meteen opvalt vanaf de autobaan Praag - Dresden, ter hoogte van de stad Melmik.

'494598' door Suuzer '494598' door Suuzer

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Boom in het Paradijs

Suuzer

Deze foto maakte ik in Het Boheems Paradijs of "?eský ráj" wat tot aan de 19e eeuw Terra Felix werd genoemd, wat "het gelukkige land" betekent. Het is een middelgebergte in het noordoosten van Bohemen, Tsjechië, dat vooral bekend om zijn "rotsensteden" van zandsteen. Sinds 1955 is het een beschermd natuurgebied. Tijdens een wandeling en klim in dit gebied stuitte ik op dit mooie stukje natuur.. (graag openen)

'425762' door agrotewal '425762' door agrotewal

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Mystiek gebergte

agrotewal

Het Boheemse woud roept bij mij altijd een mystieke sfeer op. De vreemde hoge rotsen en de mist spelen daarbij zeker een rol. In de herfst tovert de natuur een gouden gloed over de rotsen. Achter elke hoge rots verwacht ik een trol of ander sprookjes figuur tegen te komen.

'418233' door Suuzer '418233' door Suuzer

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

The Bohemian Paradise

Suuzer

The Hruboskalsko Rock Town in the Bohemian Paradise. Voor ons een klein stukje klimmen maar voor de rotsklimmers een enorme maar prachtige klim, wat voor ons weer geweldig om naar te kijken! En een prachtig uitzicht natuurlijk! Het Boheems Paradijs is een middelgebergte in het noordoosten van Bohemen, Tsjechië. Het is vooral bekend om zijn "rotsensteden" van zandsteen

'553601' door Graaf '553601' door Graaf

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Bezdez ruïne vanaf...

Graaf

Het Machovo Meer is een prachtig meer zo’n 70 kilometer ten noorden van Praag, met veel recreatiemogelijkheden en redelijk weinig toeristen. In het dorp Staré Splavy zijn een aantal hotels en restaurants. Hier zijn ook een aantal strandjes waar van alles aanwezig is, zwemgelegenheid met bewaking en afzetting voor kinderen, speeltoestellen, bootjes en waterfietsen-verhuur, horeca etc. Met mooi weer komen hier lokale toeristen voor een lekker dagje aan het strand. Vanaf het meer heb je mooi uitzicht op de 15 km zuidelijk gelegen kasteelruïne Bezdez op de top van een berg.

'349231' door KHeijlaerts '349231' door KHeijlaerts

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

NIEUW!!!

KHeijlaerts

Net nieuw op Reisreporter en meteen een leuke titel gekregen. Ontzettend leuk!!! Daarom maar even een foto van een prachtige omgeving plaatsen... Pravcická brána heet deze natuurlijke brug. Het schijnt de grootste natuurlijke brug van Europa te zijn. In ieder geval is het supermooi daar! Ik was daar in de herfst vorig jaar en de wandeling er naartoe is al heel erg mooi, maar het uitzicht wat je boven hebt is wel zo'n mooie beloning. De luchtvochtigheid was hoog, dat is op de foto wel te zien.

'499561' door Suuzer '499561' door Suuzer

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Beschermd Paradijs

Suuzer

Het Boheems Paradijs of Cesky raj is een middelgebergte in het noordoosten van Bohemen. Het gebied strekt zich uit vanaf de rand van het Reuzengebergte tot aan Centraal-Bohemen. Het is bekend om zijn zandstenen "rotssteden". Het is een prachtig natuurgebied met hoge bergen en grillige rotsformaties. Het is een beschermd Landschap. De bizar gevormde rotsen steken ver boven het landschap uit met er tussendoor kleine meertjes en dalletjes. Het is een prachtig wandelgebied. Je wandelt er bovenlangs, onderdoor en dwars doorheen!

'396461' door reizendebeer '396461' door reizendebeer

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Uitzicht van Tiske...

reizendebeer

Vlak bij het kleine stadje Tira ligt het natuurgebied Tiske Steny met zijn bijzondere rotsformaties, door de enorme rotsformaties heenlopend heb je uik veel uitzicht

'411176' door agrotewal '411176' door agrotewal

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Luzicke Hory

agrotewal

Het Luzicke gebergte ligt tussen Decin en Liberec. Het gebied is niet vrij toegankelijk maar de toegangsprijs is erg laag. De uitzichtpunten zijn geweldig, het is leuk lopen, eerst onderlangs tussen de hoge rotsen en daarna een pad bovenlangs over de rots partijen heen met mooie uitzichten.

'324527' door reysigers '324527' door reysigers

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Stad vol colonnades e

reysigers

De beroemdste kuurstad in Tsjechië. Karlovy Vary (in het Duits: Karlsbad) met de unieke locale kuurbehandeling is over de hele wereld bekend. Een stad vol colonnades en andere monumenten, omgeven door bossen met een netwerk van wandelpaden en romantische uitkijkposten en prachtige plaatsen.

'521298' door reizendebeer '521298' door reizendebeer

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Bergbeklimster in noo

reizendebeer

Cesky Raj betekend Boheems Paradijs, die naam dankt de omgeving vooral aan zijn natuur met zijn zandstenen bergen die in unieke formaties voorkomen. Ook voor bergbeklimmers een populaire omgeving, en hoewel de actie van deze bergbeklimster er stoer uit zag toen ik de foto maakte, viel het niet me voor haar. Terwijl ik haar ongeveer een half uur had geobserveerd was ze nauwelijks een meter hoger gekomen.

'322205' door reysigers '322205' door reysigers

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Jong vosje

reysigers

We rijden wat rond om het platteland te kunnen bekijken. Op een stil weggetje staat daar een jong vosje langs de kant. Heel zachtjes loop ik naar hem toe,hij is niet bang. Als ik te dicht bij kom,schiet hij in een holletje.

'324255' door reysigers '324255' door reysigers

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Peter and St Pauls...

reysigers

In Kalvory Vary staat de Russian Orthodoxe Peter and St Paul church, ontworpen door de architect G. Wiedermann, hij vond zijn inspiratie in een kerk in moskou.De kerk is erg populair bij Russische toeristen.

'322804' door reysigers '322804' door reysigers

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Filmfestival

reysigers

Bij de opening van het filmfestival in Karlory Vary (ook wel Karlsbad genoemd) , stonden twee van deze levensgrote afbeeldingen voor de rode loper. Ze staken mooi af tegen de blauwe lucht.

'193299' door drieske '193299' door drieske

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Rock climbing

drieske

Met prettige rillingen heb ik de capriolen van de deze klimmers staan te bewonderen. Prachtige omgeving.