Valencia reisblogs

Er wordt wat gevierd....

SuzanneGeudeke is er nu(tot 01 okt 2014) Gepost op 01 okt 091 reacties

Woensdagavond 8 uur. Opeens een heleboel herrie op straat. Mannenstemmen. Er heeft zich een groepje mensen op de stoep verzameld dat verwachtingsvol naar boven kijkt. Naar mijn flat. Vanaf mijn balkonnetje zie ik verder een heleboel mannen met hetzelfde T-shirt aan. Opeens staat er een orkest op de stoep. Aha, een orkest! Dan weet je, er wordt wat gevierd.

MAAR WAT DAN?!??!

Het orkest begint te spelen. Er wordt nog steeds door de mannen in hetzelfde shirt naar mijn flat geroepen, naar een balkonnetje boven mij. Dan gaan ze over tot actie. Er wordt een mat rotjes afgestoken (lees bommen) en siervuurwerk schiet gillend de lucht in. Aha, vuurwerk! Dan weet je, er wordt wat gevierd.

MAAR WAT DAN!??!?!

De rook van het siervuurwerk dringt inmiddels mijn woonkamer binnen, het orkest speelt vrolijk verder. Nog wat siervuurwerk schiet de lucht in. Dan wordt er opeens gejuicht. Wat gebeurt er??? Waarschijnlijk is de persoon van het balkonnetje boven mij naar beneden gekomen. Het Spaanse volkslied wordt ingezet. Opeens tilt een groepje mannen een soort troon met een verlicht Jezus beeld op. Aha, een religieuze afbeelding! Dan weet je, er wordt wat gevierd.

MAAR WAT DAN?!?!?!?!

De mannen met het Jezus beeld beginnen over de straat te zwalken en met het orkest achter zich aan marcheren ze de straat uit. Nog meer vuurwerk!!!! Als de herrie langzaam wegsterft zak ik weg in mijn bank. Spaanse feesten, ik zal er nooit wat van begrijpen. Er wordt wat gevierd!

MAAR WAT DAN?!?!?!?!

SuzanneGeudeke Positie 26058 (0 p.) Lid sinds 24-08-2009 Foto's en tips: 150 Blogs: 16 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Kerstpaniek
0 2
Gepost op 16 december
Nederland Overijssel
Ik haat/houd van mijn koffer
0 6
Gepost op 14 december
Nederland
Varkentje?
2 2
Gepost op 13 november
Spanje Castilla y Léon

Reacties bij deze blog

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Leuk!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.