Valencia reisblogs

Spaanse afspraken

SuzanneGeudeke is er nu(tot 28 aug 2009) Gepost op 28 aug 093 reacties

Afspraken maken is een hele kunst en vergt veel geduld, in Spanje tenminste. Als je afgesproken hebt om om acht uur naar de bioscoop te gaan, kan het heel goed zijn dat je om tien uur tapas gaat eten. Of dat je helemaal nergens naar toe gaat, omdat het regent (groot obstakel in het zuiden) of gewoon omdat ze (je Spaanse vrienden) geen zin meer hebben.


Daar sta je dan, als trouwe nietvermoedende Hollander, 5 minuten te vroeg je te verheugen op de film. Tien minuten later vraag je je af of je nieuwe Spaanse vrienden nog komen (wat zijn ze laat!). Een kwartier later of je de film nog haalt, na een half uur komt de eerste aankakken, na 40 minuten weet je da je de film zeker niet meer gaat zien, na 45 minuten arriveert de rest. Aangezien Spanjaarden redelijk optimistisch zijn (of naief?), loop je toch nog met z´n allen naar de bios om vervolgens te ontdekken dat de film toch echt op tijd begon. Dit verbaast natuurlijk iedereen.

Vervolgens moet er een nieuw plan bedacht worden. Met meer dan twee personen is dit vrijwel onmogelijk. Andere film? Het hele programma wordt nog eens uitgebreid bekeken. Nee, nu ze er over nagedacht hebben, hebben ze toch niet zo´n zin in een film. Biertje drinken? Ok. Waar dan? Café A is te ver, café B te saai. Oh en hoe gaat het trouwens met je studie? Heb je José nog gezien? Nee! Hij heeft het uitgemaakt met Sarah? Dit alles óf lopend (zonder duidelijke bestemming) óf nog steeds voor de bioscoop. Afijn, nog eens 45 minuten later besluit iemand dan dat iedereen naar café C gaat. Daar blijf je dan een uur en eenmaal buiten begint het feest opnieuw. Waar gaan we heen?


Zo suggereer ik nooit meer om van bar te veranderen. In Madrid heb ik daardoor namelijk eens een enorme vieze groene snot verkoudheid opgelopen. Zo´n taaie weetjewel, die niet weg wilt, ook al stoom je bijna je hersenen eruit. Maar dus. Nadat ik blij had voorgesteld om van bar te veranderen, hebben we een uur buiten voor de bar klappertandend in de kou gestaan, om eens even goed na te denken waar we dan heen zouden kunnen gaan, om te wikken en te wegen (en over andere dingen te kletsen), om uiteindelijk in een bar te belanden met vreselijke muziek, die niemand leuk vond. Naar huis dan maar? Uhmmm........

SuzanneGeudeke Positie 26058 (0 p.) Lid sinds 24-08-2009 Foto's en tips: 150 Blogs: 16 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Spaanse vlag
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Kerstpaniek
0 2
Gepost op 16 december
Nederland Overijssel
Ik haat/houd van mijn koffer
0 6
Gepost op 14 december
Nederland
Varkentje?
2 2
Gepost op 13 november
Spanje Castilla y Léon

Reacties bij deze blog

Jan-Petra

Door: Jan-Petra • Geplaatst op

Haha, erg leuk om te lezen. Goed geschreven!

Joanna

Door: Joanna • Geplaatst op

ha ha, leuk!

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

leuk beschreven!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.