Valencia Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Feest met de Spanjaarden

Gepubliceerd: 12 mrt 2009
0

Van 1 t/m 19 maart vindt in de Spaanse stad Valencia het jaarlijkse festival Las Fallas plaats, een groots festijn ter ere van Sint Jozef. Reken op prachtige vuurwerkvertoningen, een grootse optocht en verbranding van reusachtige poppen.

Op 1 maart luidt een explosie van voetzoekers het begin van de festivalperiode in Valencia in. Maar het echte festival begint pas op de 16e, wanneer de Spaanse stad met meer dan 700 symbolen en cijfers wordt verfraaid. De 17e en 18e maart kun je van vier uur ’s middags tot middernacht genieten van een spectaculaire parade. De deelnemers dragen prachtige, ingewikkeld verfraaide, traditionele kostuums en hebben grootste bossen bloemen bij zich om aan hun Patroonheilige te bieden. Wanneer middernacht slaat en de 19e wordt ingeluid, zal een massief vuur aangestoken worden waarin de ninots – reusachtige poppen – verbrand worden. Slechts één wordt gespaard en zal voor altijd in het Museum Fallero worden bewaard.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Spanje artikelen
Reisnieuws
Video's: Onze Columbus-teams op pad

23 dec 2016, Ook dit jaar weer brachten we de meest bijzondere bestemmingen in kaart. Kijk je mee over de schouders van onze Columbus-teams?

0
Video
Mustsee: Columbus reporters in Valencia

29 sep 2016, Columbus Reporters Lars van der Waarden en Kas Nortier zijn met zijn tweeën op pad geweest naar Valencia voor een mooie reportage. Ze lichten alvast een tipje van de sluier op van wat ze daar hebben meegemaakt en tonen ons de schoonheden van de s...

0
Reisnieuws
Valencia - Door de ogen van de locals

27 aug 2012, In tegenstelling tot het met toeristen overspoelde Barcelona, leef je hier nog echt tussen de ‘Valencianos’ als je gaat eten, shoppen of stappen in barrio El Carmen of op het strand van playa Malvarossa. Columbus sprak met locals Maria, Rubén...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.