Valencia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Valencia image

Recept Paella Valenciana van Nelita

Valencia
Spanje
Nelita

Recept Paella Valenciana van Nelita

Recept voor Paella Valenciana van Nelita.

Nodig:
Olijfolie, kippenpootjes, rode paprika, peterselie, witvis ( garnalen of andere schelpdieren mag ook) , langkorrelige rijst, knoflook, ui, paellakruiden, kippenbouillon, diepvriesdoperwten, blokjes salami, 1 citroen.

In Spanje deed ik het natuurlijk in zo´n heerlijke grote paella-pan, “la paellera”, nu doe ik het gewoon in de wok !
Eerst in een aparte koekenpan de kippenpootjes in de olijfolie bruin en gaar bakken.
Dan in een andere koekenpan in de olijfolie de witvis, paprika in stukjes en de peterselie roerbakken.
Alle2 ff wegzetten.
Gebruik je die grote paella-pan, de “paellera”, dan kun je de kip en het vis/paprika mengsel lekker opzij schuiven en dan verder gaan.
Nu gaan we dus verder in de wok !!
Olijfolie erin, knoflook en uien fruiten.
Rijst erbij en zorg dat de korrels allemaal in aanraking komen met de olie.
Bouillon en echte Valenciaanse paella-kruiden toevoegen (meegenomen uit Valencia natuurlijk !! ), maar kurkuma is een goede vervanger.
Alles goed doorroeren, afdekken met deksel en de bouillon aan de kook brengen.
20 minuten laten pruttelen, zodat de bouillon helemaal opgenomen wordt door de rijst.
Goed in de gaten houden of het niet aanbakt, anders een beetje bouillon nog toevoegen.
De echte paella hoort een beetje aangebakken te zijn hoor !!
Is de rijst goed, dan het vis/paprika mengsel toevoegen, de doperwten en de salami in blokje.
Alles goed door elkaar mengen, opdienen op mooie borden, kippenpootje en een schijfje citroen erbij en APROVECHE !!!!