Valencia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Valencia image

Valencia

Valencia
Spanje
SuzanneGeudeke

Er wordt wat gevierd....

Woensdagavond 8 uur. Opeens een heleboel herrie op straat. Mannenstemmen. Er heeft zich een groepje mensen op de stoep verzameld dat verwachtingsvol naar boven kijkt. Naar mijn flat. Vanaf mijn balkonnetje zie ik verder een heleboel mannen met hetzelfde T-shirt aan. Opeens staat er een orkest op de stoep. Aha, een orkest! Dan weet je, er wordt wat gevierd.

MAAR WAT DAN?!??!

Het orkest begint te spelen. Er wordt nog steeds door de mannen in hetzelfde shirt naar mijn flat geroepen, naar een balkonnetje boven mij. Dan gaan ze over tot actie. Er wordt een mat rotjes afgestoken (lees bommen) en siervuurwerk schiet gillend de lucht in. Aha, vuurwerk! Dan weet je, er wordt wat gevierd.

MAAR WAT DAN!??!?!

De rook van het siervuurwerk dringt inmiddels mijn woonkamer binnen, het orkest speelt vrolijk verder. Nog wat siervuurwerk schiet de lucht in. Dan wordt er opeens gejuicht. Wat gebeurt er??? Waarschijnlijk is de persoon van het balkonnetje boven mij naar beneden gekomen. Het Spaanse volkslied wordt ingezet. Opeens tilt een groepje mannen een soort troon met een verlicht Jezus beeld op. Aha, een religieuze afbeelding! Dan weet je, er wordt wat gevierd.

MAAR WAT DAN?!?!?!?!

De mannen met het Jezus beeld beginnen over de straat te zwalken en met het orkest achter zich aan marcheren ze de straat uit. Nog meer vuurwerk!!!! Als de herrie langzaam wegsterft zak ik weg in mijn bank. Spaanse feesten, ik zal er nooit wat van begrijpen. Er wordt wat gevierd!

MAAR WAT DAN?!?!?!?!