Valencia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Valencia image

Valencia

Valencia
Spanje
SuzanneGeudeke

Met de metro?

Laatst was mijn vriendin M. uit Nederland bij me op bezoek in Valencia. Aangezien ik nog wel moest werken moest ze zichzelf een paar daagjes redden. Ik had haar een kaart gegeven van Valencia, met daarop mijn huis en de belangrijkste bezienswaardigheden aangegeven. Ik had haar een metro-kaartje gegeven, en bovendien spreekt ze een aardig mondje Spaans! Er kon niks misgaan! Toch?

Eenmaal aangekomen in het metrostation hoefde mijn vriendin M. alleen nog even op de kaart te kijken om te zien waar ze uit moest stappen. Eitje! Er hingen immers genoeg kaarten in het metrostation. Vol goede moed begint ze de kaart te ontcijferen. Ze is een beetje verbaasd als blijkt dat een aantal stations niet op de kaart staan aangegeven. Raar. Ook heeft de kaart een beetje een rare vorm, helemaal niet zoals ze zich herinnerde van de plattegrond die ik haar had gegeven. Toch geeft ze de moed niet op.

Terwijl M. verdiept is in de kaart komt er een jongen naast haar staan. Vriendelijk merkt hij op: "Als je een kaart nodig hebt hangt er verderop wel eens, je kijkt nu naar een reclamebord van de Metro".
Het valt niet mee om een toerist te zijn.