Valencia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Culinair hoogstandje

Valencia,
Spanje


Met onze zoon maak ik een city tripje naar Valencia en genieten we van de cultuur die deze stad ons biedt.
De hele week zoeken we naar het restaurant El Poblet van Chef Quique Dacosta. Dit is een restaurant wat een Michelinster bezit en waar je, pal onder El Poblet, in restaurant Vuelve Carolina, gerechten uit dezelfde keuken kunt nuttigen. Hier kun je bijzondere tapas eten of een 'menu del dia' , het menu van de dag.

Pas op de laatste avond van ons verblijf in Valencia, blijkt dat ons hotel, Sweet Continental, naast het restaurant ligt!! Iedere keer als we langs het smalle restaurantje liepen dachten wij dat het een bar was. Hilarisch! We besluiten onze laatste middag te gaan lunchen en betreden het smalle gebouw binnen. Het restaurant ziet er hip uit met houten muren en er is veel gebruik gemaakt van planten.

Hier zit je dus , in tegenstelling tot de gasten van El Poblet, aan de prachtige gekleurde bar.

Gasten van El Poblet zitten achterin en op de eerste etage, aan tafeltjes. We bestellen onze gerechten en zien hoe onze gerechten aan de bar worden bereid. Verser kan niet! Vervolgens worden onze gerechtjes prachtig opgemaakt aan ons uitgeserveerd en het is dan ook een lust voor het oog om de gerechten te zien. Het eten is er zalig en zeker het geld waard. Zalig!

Ben je een keer in Valencia en heb je geen geld over voor een Michelin ster lunch/diner dan is dit een prima alternatief! Wel de beleving niet de kosten