Valencia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Valencia image

Valencia

Valencia
Spanje
EvelynevandenBroek

Stedentrip Valencia

Gewapend met alleen handbagage zetten we koers richting Zaventem. Vanuit het zuiden van Nederland prima te doen, maar er gaan ook goed betaalbare vluchten vanuit Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf naar onze zonnige bestemming. En zonnig gaat het zeker worden; er zijn temperaturen voorspeld van ongeveer 32 graden. En dat voor eind oktober!

'Hola Valencia, daar zijn we dan.'

Als echte toeristen willen we uiteraard zoveel mogelijk zien! Arena del Toros, Estacío del Nord, plaza de la Virgen, de kathedraal, plaza del Reina, plaza Ayuntamiento, la Lonja, Mercat Central, La Ciudad de las Artes y las ciencias.

Een aanrader, voor iemand zonder hoogtevrees, is het bezoeken van El Miguelete. Een aardige conditie is gewenst bij het beklimmen van deze wenteltrappen maar ben je eenmaal boven, heb je een prachtig uitzicht over de stad en omgeving van Valencia. En dat voor een bedrag van 2 euro (wat de prijs is van de meeste musea).

Door Valencia loopt de Turìa, een drooggelegde rivier die nu fungeert als park. Er zijn in Valencia talloze plaatsen waar je voor weinig geld (tussen de 6-10 euro) een fiets kunt huren voor een dag. Leuk maar dit is precies wat alle toeristen in Valencia doen...

Jullie willen ook nog wat bijzondere dingen weten over Valencia?

Ben je Valencia, ga dan ontbijten in Mercado de Colon. Dit is in de hippe wijk Eixample, naast de nóg hippere wijk Ruzafa. Mercado de Colon lijkt op een treinstation, ontworpen door een leerling van Gaudí, maar herbergt een heleboel leuke eettentjes. Valencianen ontmoeten elkaar hier! Hier vind je ook een horchateria, waar ze de originele horchata (frisse amandelmelk) verkopen.

Zoek 100 Montaditos op. Op woensdag en zondag is alles voor een euro, zowel de tapas als het bier. Zoek iets uit op de kaart, schrijf het op, reken af en binnen no time schalt jouw naam door de zaak. Bestelling klaar!! (Een goed alternatief in Lizarran, op Plaza Ayuntamiento.)

Ben je een wijnliefhebber? Drink dan geen sangria, maar tinto de verano.
Houd je van zoet? Ga dan in Ruzafa op zoek naar verse churros bij (de enige!) churreria in Valencia!

Tot slot, laat je niet ompraten om naar een dure flamenco voorstelling te gaan kijken. Hoewel Flamenco niet typisch Valenciaans is, zijn er in El Carmen (naast Ruzafa hét uitgaansgebieden van Valencia) verschillende barretjes met live-muziek waar regelmatig een flamenco show gegeven wordt.

¡Hasta pronto; tot een vierde keer!