Valencia - Door de ogen van de locals image
Lkoedam

Valencia - Door de ogen van de locals

In tegenstelling tot het met toeristen overspoelde Barcelona, leef je hier nog echt tussen de ‘Valencianos’ als je gaat eten, shoppen of stappen in barrio El Carmen of op het strand van playa Malvarossa. Columbus sprak met locals Maria, Rubén, Johanna en Gretty over hun historische stad vol avantgardistische architectuur en creatieve mensen. ¿Hay bien rollito? Sí!



Fotografie Rogier Timmermans



Maria José (26) is net klaar met haar studie Rechten.

Woont in: Barrio El Carmen.

Bijzonder aan Valencia: De architectuur. Van Romanesk tot Gothisch en Barok uit vervlogen tijden tot de moderne ontwerpen die de laatste jaren zijn gebouwd.



Museum: “Ik woon vlakbij het IVAM, dus kom er heel vaak. De vaste tentoonstellingen zijn erg goed, maar ze hebben nu ook een tentoonsteling over Moderne Afrikaanse kunst. Er zijn workshops, filmvoorstellingen, lezingen en gisteren was er een electro-jamsessie; iedereen stond te dansen en biertjes te drinken op de trappen voor het museum!??



IVAM (Institut Valencia d’Art Modern)

Guillem de Castro 118

10-20 uur, maandag gesloten, zondag gratis entree.

www.ivam.es



Club: “Radio City is een creatieve club met leuke mensen, lekkere drankjes, film, theater en flamenco. Dat lijkt misschien erg tegenstrijdig voor een hippe club, maar Flamenco is nu eenmaal verweven met de Spaanse cultuur. Olé!??



Radio City

Santa Teresa 19

www.radiocityvalencia.com



Strand: “Hoewel ik een stadsmens ben, heb ik het af en toe echt nodig de natuur op te zoeken. In Valencia kun je dat het beste op het natuurstrand Playa de la Dehesa in El Saler. Of ga naar La Albufera daar vlakbij, dat is een natuurpark met rijstvelden, heel mooi.??



El Saler en La Albufera

15 kilometer ten zuiden van Valencia.



Restaurant: “Oef, moeilijk, in Valencia zitten zoveel leuke restaurantjes! Ik had laatst een date die ‘scoorde’ door me mee te nemen naar Maramao, een nieuw restaurantje in El Carmen met een heel knus sfeertje. Neem de ‘Pesce del Gondoliere’, die was lekker!??



Maramao

C/ Corregería 37

0034 963923174





Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is.