Sevilla reisblogs

Sevilla

iwjhsantegoeds was er(tot 15 feb 2010) Gepost op 12 feb 100 reacties

Gisterochtend werden we wakker en de zon scheen! We hebben ons snel aangekleed (met allerlei zomerkleding in de koffer, moest ik wel een rokje aantrekken) en we zijn naar Parque María Luisa gelopen waar we ons ontbijt hebben genuttigd. Het Plaza España ligt tegen het park aan, helaas waren ze dit aan het restaureren (het lijkt wel of heel Spanje onder de schop wordt genomen!). Omdat het redelijk flink waaide, was het toch wel een beetje koud met een rokje aan en zijn we terug naar het hotel gegaan om even een lange broek aan te trekken.
Vervolgens op naar de Santa Iglesia Cathedral. Dit is de grootste gotische kerk ter wereld en de op twee na grootste kathedraal uit het christendom. En dat was ook te zien! Je kunt ook de toren (de Giralda) beklimmen. Deze is bijna 100 meter hoog en je kunt vanuit alle richtingen de stad bekijken. Vervolgens op naar Real Alcázar. Dit is een verzameling van paleizen, patio’s en tuinen. Zodra de Spaanse koning in de stad is, overnacht hij hier. We hebben hier lekker gewandeld in de tuinen (tussen voornamelijk sinaasappelbomen, die je echt overal in de stad ziet).
De rest van de middag hebben we in de stad rondgelopen, met af en toe een stop bij een bankje in de zon (zoals op Plaza Nueva). Bij een restaurantje met uitzicht op de kathedraal een broodje gegeten en even door de Universiteit gelopen. Op het plein El Salvador staat het vol met statafels en zelfs op een muurtje zitten de mensen literflessen bier te drinken (om 15 uur ’s middags).
Daarna zijn we terug gegaan naar het hotel waar we heel even de benen rust hebben gegeven. Na een uurtje hebben we door het winkelcentrum (dat om de hoek bij het hotel ligt, net zoals het voetbalstadion) gelopen en hebben we vervolgens de bus genomen richting Alameda de Hercules. Eerst wat gedronken bij Café Central op het terras en een pizza gegeten bij Solito Posto. We kunnen nog steeds niet wennen aan het feit dat de mensen hier pas rond 21.30 uur gaan dineren….

iwjhsantegoeds Positie 23146 (0 p.) Lid sinds 03-10-2008 Foto's en tips: 110 Blogs: 25 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Uitzicht vanaf Giralda
blogfoto nr. 2
Real Alcazár
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Marbella
3 0
Gepost op 17 februari
Spanje Andalusie
Ronda
4 0
Gepost op 17 februari
Spanje Andalusie
Jerez de la Frontera
2 0
Gepost op 17 februari
Spanje Andalusie

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.