Sevilla

Sevilla is de geboorteplaats van de Spaanse dans- en muziekstijl flamenco. Ook staat in deze stad het grootste gotische kerkgebouw ter wereld, de kathedraal van Sevilla, en vind je er een gratis ‘openluchtmuseum’ vol met historische monumenten. Iets buiten het historisch centrum ligt het mooie Plaza de España, een plein met 52 fresco's die allen beschilderd zijn met typische kenmerken van de 52 provincies van Sevilla.

Informatie over Sevilla

Beste foto's & tips van Sevilla

'461071' door KHeijlaerts '461071' door KHeijlaerts

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Regenwatertank

KHeijlaerts

Baños de Doña María de Padilla - The Baths of Lady Mary of Padilla zijn eigenlijk gewoon regenwatertanks. Maar dan wel hele mooie! Ze bevinden zich onder de Patio del Crucero in het Real Alcazar. We waren eigenlijk klaar met rondkijken in het Real Alcazar toen we ineens nog een ingang zagen waar we nog niet geweest waren. Dat dan ook nog maar even bekijken. Bleek dus dit te zijn. Had ik toch niet willen missen!

'497037' door tinekemertens '497037' door tinekemertens

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Los Baños de Doña...M

tinekemertens

Het badhuis grenzend aan de paleistuin van Real Alcazar in Sevilla. Dit zijn de zogeheten "Thermen van Lady Maria de Padilla", de regenwaterputten onder de Patio del Crucero.

'457011' door ejbaaijens '457011' door ejbaaijens

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Ponta a plaza de...Es

ejbaaijens

Eén van de vele leuke plekken in Sevilla is Plaza de Espana. Dit plein en de gebouwen zijn in 1928 gebouwd. Overal op het plein zijn tegeltableaus te zien, zelfs op de bruggen. Wij waren in Sevilla in het voorjaar. Heerlijk in het zonnetje genieten van de omgeving. Aangrenzend ook een park, waar je heerlijk kan wandelen.

Laat kaart zien

Laatste Sevilla artikelen

Sevilla, Spanje

Als hoofdstad van Andalusië heeft Sevilla over aandacht niet te klagen. En terecht: deze tweeduizend jaar oude Spaanse schone betovert haar bezoekers met schitterende paleizen, kunsttempels en een nachtleven dat de vloer aanveegt met de concurrentie. Maar waar moet je naartoe als je niet met een leg...

Als hoofdstad van Andalusië heeft Sevilla over aandacht niet te klagen. En terecht: deze tweeduizend jaar oude Spaanse schone betovert haar bezoekers...