Sevilla

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sevilla image

Sevilla

Sevilla
Spanje
Iwjhsantegoeds

Sevilla

Gisterochtend werden we wakker en de zon scheen! We hebben ons snel aangekleed (met allerlei zomerkleding in de koffer, moest ik wel een rokje aantrekken) en we zijn naar Parque María Luisa gelopen waar we ons ontbijt hebben genuttigd. Het Plaza España ligt tegen het park aan, helaas waren ze dit aan het restaureren (het lijkt wel of heel Spanje onder de schop wordt genomen!). Omdat het redelijk flink waaide, was het toch wel een beetje koud met een rokje aan en zijn we terug naar het hotel gegaan om even een lange broek aan te trekken.
Vervolgens op naar de Santa Iglesia Cathedral. Dit is de grootste gotische kerk ter wereld en de op twee na grootste kathedraal uit het christendom. En dat was ook te zien! Je kunt ook de toren (de Giralda) beklimmen. Deze is bijna 100 meter hoog en je kunt vanuit alle richtingen de stad bekijken. Vervolgens op naar Real Alcázar. Dit is een verzameling van paleizen, patio’s en tuinen. Zodra de Spaanse koning in de stad is, overnacht hij hier. We hebben hier lekker gewandeld in de tuinen (tussen voornamelijk sinaasappelbomen, die je echt overal in de stad ziet).
De rest van de middag hebben we in de stad rondgelopen, met af en toe een stop bij een bankje in de zon (zoals op Plaza Nueva). Bij een restaurantje met uitzicht op de kathedraal een broodje gegeten en even door de Universiteit gelopen. Op het plein El Salvador staat het vol met statafels en zelfs op een muurtje zitten de mensen literflessen bier te drinken (om 15 uur ’s middags).
Daarna zijn we terug gegaan naar het hotel waar we heel even de benen rust hebben gegeven. Na een uurtje hebben we door het winkelcentrum (dat om de hoek bij het hotel ligt, net zoals het voetbalstadion) gelopen en hebben we vervolgens de bus genomen richting Alameda de Hercules. Eerst wat gedronken bij Café Central op het terras en een pizza gegeten bij Solito Posto. We kunnen nog steeds niet wennen aan het feit dat de mensen hier pas rond 21.30 uur gaan dineren….

Foto's

91990.jpg
91990.jpg
Iwjhsantegoeds
05a88.jpg
05a88.jpg
Iwjhsantegoeds
05a88.jpg
05a88.jpg
Iwjhsantegoeds