salamanca

Terug naar de Middeleeuwen

Dalix was hier op 2019-02-27 Gepost op: 2019-03-17 6 reacties.

Salamanca en haar omgeving kende ik nog niet. Mijn vriendin was er al een paar keer voor haar werk geweest en vond dat ik deze stad ook eens moest bezoeken. Er is geen directe vlucht naar Salamanca (je vliegt dan via Londen), dus nemen wij het vliegtuig naar Madrid en huren daar een auto. In twee en een half uur rijden we door een schitterend groen en golvend landschap naar Salamanca. 

Salamanca is een oude universiteitsstad met een prachtig historisch centrum dat sinds 1988 bij het Werelderfgoed van de UNESCO hoort. Als je door de kobbelstraatjes loopt en je je vergaapt aan de mooie gebouwen in romaanse stijl, begrijp je waarom. De Plaza Mayor is een van de mooiste pleinen van Spanje. Daar drinken we ’s ochtends onze cortado in de zon. 

Na twee dagen vertrekken we naar de Middeleeuwse dorpjes, een uurtje rijden ten zuidwesten van Salamanca. We bezoeken La Alberca, Béjar, Candelario, Miranda del Castañar, La Calzada de Béjar, Sotoserrano, San Martin del Castañar, Sequeros, Mogarraz en de iets verder gelegen ommuurde stad Ciudad Rodrigo. Bij de meeste van deze plaatsjes maken we prachtige wandelingen. Allen horen ook bij het Werelderfgoed UNESCO. En het ene dorpje is nog mooier dan het andere. We verdwalen in smalle straatjes, slenteren over schattige pleintjes en bewonderen de prachtige oude, vaak witte huisjes, met mooie zwarte balken. Hier en daar worden we vriendelijk begroet door een lokale inwoner. We hadden het niet raar gevonden als Floris en Sindala op hun paard over een van de kobbelstraatjes was komen aanrijden. 

In Mogarraz zijn op alle huizen de gezichten van de bewoners geschilderd. Het lijken precies foto’s. Heel bijzonder, zoiets hebben we nog nooit gezien. Na een week zit ons kleine avontuur er op en vertrekken we terug naar Madrid. Dit stukje Spanje heeft een diepe indruk achter gelaten. Een aanrader!

0
6

Foto's bij dit blog

La Alberca
Een van de vele dorpjes in de bergen
Prachtig Candelario
Casa de las conchas in Salamanca
Kobbelstraatje in Miranda del Castañar
Mogarazz met haar tekeningen van de bewoners
Het ommuurde Ciudad Rodrigo
Alle blogs van Dalix
 

6 reactie(s) bij "Terug naar de Middeleeuwen"

 • profile image comment

  Dit gedeelte van Spanje is prachtig. . Mooie foto's bij een blog met veel tips

  Door agrotewal • geplaatst op 2019-03-21 19:12:45
 • profile image comment

  Ik vind het ook heerlijk om door die oude stadjes heen te lopen. Wat leuk dat de bewoners hun gezichten op de huizen schilderen, dat is weer eens iets anders dan naambordjes. Salamance en omgeving lijkt me een mooi gebied om eens te bezoeken.

  Door meijnhout69 • geplaatst op 2019-03-20 12:00:04
 • profile image comment

  Een goede tip. Klinkt en ziet er interessant uit

  Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2019-03-19 20:04:58
 • profile image comment

  Hoi Marcel, Ziet er prima uit. Ik heb alle namen van de stadjes genoteerd. Wij hopen ze ook aan te kunnen doen. Ik houd wel van die oude plaatsjes.

  Door chateau • geplaatst op 2019-03-19 16:49:43
 • profile image comment

  Wat leuk dat je mijn blog gelezen hebt, Karin!

  Door Dalix • geplaatst op 2019-03-18 11:08:30
 • profile image comment

  Wat een goede tip voor dit gebied!

  Door karinm • geplaatst op 2019-03-18 08:27:52

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.