Spanje reisblogs

Een paradijselijke droom viel in het hemelsblauwe water

SuzanneGeudeke was er (tot 30 jul 2009) Gepost op 25 aug 093 reacties

Formentera is het kleine zusje van Ibiza. Er gaan geen vliegtuigen naar toe, de enige mogelijkheid om er te komen is met de ferry vanaf het Spaanse vasteland. Of je kunt even vanaf Ibiza oversteken natuurlijk.

Als je de film "Lucia y el Sexo" mag geloven is Formentera een ongerept eiland, dat je met een blote borst in de wind op je scooter kunt verkennen zonder ook maar iemand tegen te komen. Waar je uitgebreid (weer in je blootje) modderbaden kunt nemen, zonder dat ook maar iemand je stoort. Op Formentera wonen de mensen in lieve witte huizen met een fantastisch uitzicht. En deze mensen baden in het hemelsblauwe water en zonnebaden op verlaten stranden.

Ik geloofde de film "Lucia y el Sexo". Of wilde er graag in geloven. Ik wilde geloven in het paradijselijke, de ongereptheid, de eenzaamheid.

Na een ietwat barre overtocht met de ferry viel mijn paradijselijke droom echter een beetje in het hemelsblauwe water.
Borsten heb ik gezien ja, al kwam ik daar niet voor hoor, de meerderheid van plastic.
Scooters heb ik ook gezien, je ontkomt er niet aan. Ze zoemen als grote zwermen zwarte horzels over het eiland.
De modderbaden worden bevolkt door hordes blote mensen die zich samen in een moddergat proppen.
De kleine witte huisjes heb ik niet kunnen ontdekken.
Alleen ben ik niet geweest, ik werd ten alle tijden omringd door welgevormde Italianen die in hun kleine witte speedo over het volle strand paradeerden.

Dat van het hemelsblauwe water was wel waar. Zoiets had ik nog nooit gezien! Om je toch even in het paradijs te wanen zet je dus gewoon je duikbril en je snorkel op, waadt het hemelsblauwe water in en laat je even betoveren door de stilte van de onderwaterwereld.

Of ik terug zou gaan? Ja hoor, maar zonder "Lucia y el Sexo" in mijn hoofd en niet in Juli!

SuzanneGeudeke Positie 25517 (0 p.) Lid sinds 24-08-2009 Foto's en tips: 150 Blogs: 16 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Affiche van de film Lucia y el Sexo
blogfoto nr. 2
Hemelsblauw
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Kerstpaniek
0 2
Gepost op 16 december
Nederland Overijssel
Ik haat/houd van mijn koffer
0 6
Gepost op 14 december
Nederland
Varkentje?
2 2
Gepost op 13 november
Spanje Castilla y Léon

Reacties bij deze blog

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

Fantastisch geschreven deze blog! Ik kon het helemaal voor me zien.
erg leuk, en Paul (Bowral) heeft helemaal gelijk.!!

Door: • Geplaatst op

beste Suzanne, ook ik ben afgelopen zomer op het "paradijselijke" eiland Formentera geweest. Ik wist niet wat ik zag en hoorde, ik was het namelijk gewend van 17 jaar geleden toen ben ik er twee weken op vakantie geweest met mijn vrouw en zoontje van 1 jaar (nu inmiddels 17 jaar). We kwamen de boot af die al overvol was. We huurden fietsen en gingen naar het plaatsje Es Calo fietsen. Het was een gevaar voor je leven om daar met fietsen langs de weg te rijden je wordt nog net niet van je fiets afgereden, de scooters en auto's rijden rakelings langs je, het is een grote file van auto's en scooters en een pleuris herrie. De stranden waren overvol (wat ik ook niet gewend was), wij zaten 17 jaar geleden namelijk bijna alleen op het strand, welk strand je ook nam toen, en nu gek werd je je kon nauwelijks een plaatsje vinden, maar oke ik moet wel toegeven de zee is er nog prachtig azuurblauw. Dus zullen we de overvolle stranden en de drukte van de auto's, scooters, en mensen maar voor lief nemen.

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Zoek nooit naar de waarheid achter de film ... Ga 'm gewoon twee keer, drie keer .... tachtig keer bekijken en het sprookje blijft .... ;-)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.