Noordkust Spanje reisblogs

Trip naar Marokko - deel 9.2

flexmaister was er (tot 30 okt 2006) Gepost op 09 okt 100 reacties

Leks begint zo langzamerhand het onverzorgde uiterlijk van een gemiddeld Afrikaans bosjesmens te krijgen. Zijn baard groeit dik en weelderig in het rond en verandert langzaam van “vlassig jeugdig jaren ’80 Opel Manta GSI gouden kettingen” Duits tot een “robuust ruige knoestige door zout water uitgebeten” zeemannenlook. Hij kan er zowaar al puntjes aan draaien als hij als een waar filosoof in gedachten weg zwijmelt. Menig vrouw van boven de 40 draait zich om als zij aanschouwt hoe hij met zijn kin vooruit in volornaat met zijn mannelijkheid loopt te pronken. Deze “Beach hunk” kan nu de olijke jonge popkes wel op zijn –o zo strakke- buik schrijven, maar zal in Marokko toch aan de laatste mode voldoen en opgaan in de Berbercultuur

Om het niveau van de site veilig te stellen moet nog even gemeld worden dat Santiago de Compostella in de ban is van poepsok en dus een hoog drolgehalte kent! Niet op de stoep, in het plantsoen of de goot, maar vooral op muren en in de bakkerszaak zijn de door ons zo gewaardeerde bruine makkers te vinden. Bakkers brengen een ode aan ons door op hun taarten een mooi drolvormig hoopje te laten zakken en ook broden worden in deze vorm gefabriceerd.

Op vele muren in de binnenstad is dampende drolgraffiti te vinden, met herkenbare vormen, zodat het bijna lijkt of je ze kunt ruiken. Poepsok verovert Europa en straks, als de Billabong DVD van Mundaka uitkomt, de wereld! Dat je het maar ff weet!

Hier in Santiago hebben we trouwens een heel fijne campus gevonden waar we op dit moment dus op de parkeerplaats wonen. Het wemelt van de leeftijdgenoten en dat is niet alleen goed voor de sociale contacten maar het helpt ons ook onopvallend door de schoolgebouwen te laten struinen als we weer eens wanhopig naar een wc op zoek zijn. We hadden ook gehoopt dat we vandaag de Accu’s van de laptop en de camera konden opladen door (alsof we er al jaren studeerden) in de schoolkantine te gaan zitten en gewoon in te pluggen. Helaas was precies deze dag een nationale feestdag en was de hele boel gesloten. Er zat niks anders op dan het stopcontact van de cola-automaat bij de ingang van de school te kapen en tijdens het wachten een lekker glaasje Sloveense brandy naar binnen te slobberen.

Volgende keer hopelijk vanuit Portugal, dus tot de volgende keer!

Film van deze verhalen: http://www.youtube.com/watch?v=z95z0Nv-MWIhttp://www.youtube.com/watch?v=WMAG2gYdy74http://www.youtube.com/watch?v=VR4urmknDOs

flexmaister Positie 34614 (0 p.) Lid sinds 18-09-2007 Foto's en tips: 243 Blogs: 29 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
drolbroden
blogfoto nr. 2
oude vrouwtjes
blogfoto nr. 3
drolgraffity
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Trip naar Marokko - deel 19.2
3 0
Gepost op 14 maart
Marokko Atlas gebergte
Trip naar Marokko - deel 19.1
4 0
Gepost op 14 maart
Marokko Atlas gebergte
Trip naar Marokko - deel 18.2
4 2
Gepost op 04 oktober
Marokko Westelijke Sahara

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.