Noordkust Spanje reisblogs

Trip naar Marokko - deel 7.1

flexmaister was er (tot 10 okt 2006) Gepost op 09 okt 100 reacties

Mundaka is eindelijk achter de rug, maar de laatste week was toch een zeer intensieve en veelbewogen week met een verhaal waar je “u” tegen zegt! Ditmaal live gebroadcast vanuit het volgens Leks veel te moderne Bilbao!

Het verhaal begint met de Engelse tramp uit het vorige verhaal. Omdat we haar met ‘r vervelende accent en “oneindige verhalen over niks” ondertussen al flink zat waren, waren we heel blij toen ze zelf voorstelde om buiten te gaan slapen in een tentje dat ze van iemand had gekregen. Daarbij had ze alleen wel een slaapzak nodig (en een dikke ook want het werd hier best koud ‘s nachts). Om van haar af te zijn vond Stefan het wel de moeite waard om zijn slaapzak en matje aan haar uit te lenen… Toen we haar de volgende dag echter volgden om die spullen op te halen, lag het niet meer op de plek waar ze het had achtergelaten. We weten niet of het gejat is door een zwerver, meegenomen door kinderen of opgeruimd is door gemeentewerkers, maar zeker is wel dat dit een hele domme plek was om een slecht opgezette tent met inhoud achter te laten. Als verzekering om haar te laten betalen voor dit alles, besluiten we om haar een nachtje op de voorstoel te laten slapen zodat ze er niet zomaar vandoor zou gaan! Ook moet ze maar even haar spullen in de bus laten staan als ze geld gaat halen bij de bank! Hoewel het bij elkaar misschien een waarde had van €65,- toen het nieuw was, besloten we haar toch maar even € 100,- te laten betalen voor het kwijtraken van Stefan’s spullen. (al was het allen maar vanwege haar irritantheid) Gelukkig bedacht ze zich na het betalen dat ze maar beter terug naar Engeland kon gaan en daarmee kwam een einde aan het verhaal van de tramp en hadden we eindelijk rust!

Die avond dachten we maar eens een keer wat slaap in te gaan halen, maar net toen we onze tanden gingen poetsen, doemde er een enorme Nieuw-Zeelander op die blij was dat ie iemand had gevonden die Engels sprak! Hij was wanhopig op zoek naar zijn vriend Mike die hem niet had opgehaald op het vliegveld en hier ergens in Mundaka als Billabong cameraman zou vertoeven. Toevallig wisten wij dat één van de cameramensen die ons eerder geïnterviewd “Mike” heette en voor Billabong werkte. Ook wisten we waar deze mensen vertoefden in Mundaka. We zeiden hem dat we hem daar naartoe zouden brengen en als dank daarvoor deelde hij zijn laatste restje super dure tequila (waarvan hij de rest zelf al op had op het vliegveld) met ons en begonnen te lopen. Dat laatste slokje tequila was echter iets wat “Tomathy” beter niet had kunnen nemen want met iedere meter die we aflegden begon het gesprek een gekkere wending te krijgen! Op een gegeven moment kwam er niks anders meer uit dan: “You gotta see me surf man! I’m Rippin’” en “I love you Steve-O for helping me out man!”. Dit werd zo’n 20 keer herhaald en bij iedere keer dat ie dit zei volgde er een handdruk of een omhelzing waarbij we bijna dood warden geknepen door deze reus! Toen hij vervolgens aan ons ging demonstreren hoe sterk zijn super dure surfboardje was door er een deuk in te trappen, waren we blij dat we ondertussen bij de nietsvermoedende cameraploeg waren aangekomen zodat we hem achter konden laten! (al hadden we het vermoeden dat dit niet de plek was waar hij moest zijn) Hieronder trouwens een foto van hem.

Toen we de dag erna de finale van de wedstrijden zaten te kijken, (die overigens werd gewonnen door Bobby Martinez) kwam ineens Dave van de Billabong cameraploeg naar ons toe met het vriendelijke verzoek “of we alsjeblieft NOOIT MEER IEMAND WILDEN LATEN ZIEN WAAR HUN APPARTEMENT WAS!!!

Het bleek namelijk dat onze grote vriend Tomathy daarbinnen de hele boel op stelten had gezet! Hij had in de gootsteen over de vaat staan pissen, iedereen voor van alles en nog wat uitstaan te schelden, ruzie lopen zoeken, met een enorm keukenmes staan te zwaaien en met stoelen lopen gooien terwijl hij luidkeels dingen riep als “I’m Tomathy and that’s Hawaiian for “I’m gonna kick your ass!””. En dat terwijl er daarbinnen voor bijna $1.000.000,- aan gehuurde filmapparatuur lag! Het heeft de 4 mensen van de cameraploeg bijna 2 uur gekost om het naar buiten te krijgen en net 5 minuten nadat hij was verdwenen, arriveerde de politie!

Tijdens de finale zag een van de cameramannen tijdens het filmen ineens in zijn ooghoek Tomathy opduiken en dacht “ow shit nu komt het!”, maar het bleek dat de reus te horen had gekregen wat hij de avond ervoor had veroorzaakt en kwam toch maar even zijn excuses aanbieden! Diezelfde avond nog stond de hele cameraploeg met Tomathy in de lokale kroeg bier te drinken alsof het de beste vrienden waren! (Dit is blijkbaar de nieuwe manier om vrienden te maken: in iemands gootsteen pissen, ze met de dood bedreigen en de volgende dag je excuses aanbieden) Omdat wij de veroorzakers waren van dit kwaad, besloten ze ons maar op hun kosten een royale hoeveelheid bier te verschaffen. Tijdens dit alles was het vermakelijk op te zien hoe Bobby Martinez zich in diezelfde kroeg volledig liet gaan om zijn overwinning te vieren!

Toen we wilden gaan slapen, bleek dat op nog geen 50 meter van de bus door de lokale krakers een illegaal techno-straatfeest werd gehouden. De muziek stond zodanig hard dat we toch niet konden slapen en we besloten maar om een gezellig potje mee te doen! Veel gratis drank en slecht lopende gesprekken vanwege taalproblemen verder, behoedde Leks de Nieuw-Zeelandse reus nog een keer van een knokpartij (hij was weer zat) en toen om 06:00 de muziek stopte, konden we eindelijk gaan slapen!

Beeldmateriaal bij dit verhaal: http://www.youtube.com/watch?v=mnP54WBgVl4

flexmaister Positie 34915 (0 p.) Lid sinds 18-09-2007 Foto's en tips: 243 Blogs: 29 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Bobby Martinez
blogfoto nr. 2
Met Tomathy en Billabong crew
blogfoto nr. 3
Basque
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Trip naar Marokko - deel 19.2
3 0
Gepost op 14 maart
Marokko Atlas gebergte
Trip naar Marokko - deel 19.1
4 0
Gepost op 14 maart
Marokko Atlas gebergte
Trip naar Marokko - deel 18.2
4 2
Gepost op 04 oktober
Marokko Westelijke Sahara

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.