Noordkust Spanje reisblogs

Trip naar Marokko - deel 6

flexmaister was er (tot 04 okt 2006) Gepost op 09 okt 101 reacties

Wij zitten hier nu bijna 2 weken in Mundaka (Baskenland) een beetje te hangen en beroemd te worden op een surfwedstrijd. Het is hier een gekkenhuis en we maken de mafste dingen mee:
We hebben namelijk een vrouwelijke look-a-like van Ron Jeremy ontmoet (bah!). Deze Amerikaanse was zo vreselijk om te zien, dat we meermaals moesten kokhalzen van haar afschuwelijkheid! (aldus Leks, Stefan wil hier niks mee te maken hebben)

We zijn een paar dagen met 2 gruwelijke Nederlandse ballen, Jan Diederick (doe mij maar een rummetje stelletje fukkers) en Steven, opgetrokken en in hun vies bruine GMC (model A-team maar dan omgebouwd tot camper en een stuk viezer) naar het nabijgelegen Bakio gereden om te surfen.

Plotsklaps lagen we daar, al tobbend, tussen de Pro surfers die met een man of 15 ff lieten zien hoe het moest... En wij lieten even zien hoe de ultieme SURFVAN eruit hoort te zien, waar deze gasten dan met z'n allen op liepen te geilen. Vooral Joël Parkinson zijn 4 jarige dochtertje was helemaal weg van de blauwe Pino bus. Parkinson, of “Parko” heeft tot nu toe de hoogste score gehaald op het evenement. Hij is bij dezen onze favoriet voor de eindzege, omdat hij iedere dag even bij de bus een praatje komt maken met zijn hele gezin. (Hieronder een fototje van "Parko" in aktie)

Wij staan met de bus voor het hotel vol met Pro's geparkeerd (zowat midden in het evenement) waardoor we dus regelmatig een praatje hebben met deze vrij relaxte gasten en honderd miljoen keer gefotografeerd worden!!! Onze poging om hier doormiddel van een papiertje met een slecht Franse tekst en een spaarpotje rijk mee te worden liepen helaas op niks uit… Er werden ineens geen foto’s meer gemaakt van de bus, maar alleen van het bordje en er werd vooral om gelachen!

Omdat het hier in Mundaka vrij kleinschalig is, leg je vrij gemakkelijk contact in de enige kroeg die altijd open is en waar je dus zomaar een biertje staat te drinken met surfers (en vrouwen van...), cameramensen, groupies en een hele extravagante Vlaamse kroegeigenaar met dikke Benz en strakke shirtjes die desondanks onderhuids super relaxed is en door ons wordt bekroond tot één van de tofste kroegbazen ooit!

Op een avond zaten we op het terras hier en daar liepen we redelijk beschonken tegen een dakloze Engelse groupie aan die haar hotel was uitgekickt (reden onbekend) maar wij in al onze goedheid konden het niet over ons hart verkrijgen om haar dood te laten vriezen (hoewel dat achteraf misschien beter was geweest) boden we haar een slaapplaatsje in de camper aan. Helaas bleek ze bij het wakker worden een vreemde afwijking te hebben waarbij haar mond altijd maar in beweging was en oneindig geluid produceerde. (fijn als je een kater hebt). Hoewel ze niet lelijk was, leek het ons toch beter om haar met geen vinger (?) aan te raken, i.v.m. ziektes, terminale scheurbuik of beestjes…

Ook bleek ze niet zo goed voor ons imago omdat ze al weken in de zelfde kleren liep en iedereen wegvluchtte als aan kwam lopen. Iedereen in de surfwereld bleek haar al te kennen en vond haar ook extreem vervelend (we beseffen nu ook waarom).

Hoewel hier doordeweeks niet zo gek veel te doen is… (het blijft een dorp) gaat het hier in het weekend echter helemaal los met live optredens van surfbandjes uit de regio en een Drum & Bass DJ waarop wij wreed uit ons dak gingen.

Even nog over het beroemd worden: We (vooral Leks) hebben ondertussen massa’s zwaar minderjarige vrouwelijke fans vergaard (de jongste waren 7) die we wijs hebben gemaakt dat Kelly Slater (best betaalde pro surfer ooit) in onze bus sliep, waarop ze bijna in hysterie de bus op zijn kant gooiden en in de fik zetten om hem eruit te krijgen! Ondertussen begint Leks trouwens de looks van een pro te krijgen...

Ondertussen zijn we ook al meerdere malen gefilmd door professionele cameraploegen uit Amerika, Spanje en Frankrijk en staan we al in menig artikel in kranten en tijdschriften (al dan niet met foto van de bus). De kans is heel groot dat we dus in de eerst volgende Billabong Mundaka DVD prominent aanwezig zijn! Met name “Big Dog” en Dave (officiële Billabong cameraploeg) volgen ons op de voet terwijl wij onze dagelijkse dingen doen zoals koken, zwemmen, scheren, douchen en recreëren op het evenement! En dit alles voor een tros druiven en een paar volle batterijen als bedankje voor onze uitmuntende acteerprestaties!

We beginnen dus langzamerhand echte beroemdheden te worden inclusief grootheidswaanzin en het uitdelen van handtekeningen. NU KAN DE VPRO ECHT NIET MEER OM ONS HEEN!
De wedstrijden zijn nog steeds op het wereldwijde web te volgen via: www.billabongpro.com. Dus als je mooie surfplaatjes wilt zien moet je hier kijken! ons gaat het meer om het feesten!!!

Filmbeelden bij dit verhaal:http://www.youtube.com/watch?v=Kb_B6cbEtjU

flexmaister Positie 34890 (0 p.) Lid sinds 18-09-2007 Foto's en tips: 243 Blogs: 29 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Mundaka!
blogfoto nr. 2
de groupie
blogfoto nr. 3
BigDog van Billabong filmcrew
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Trip naar Marokko - deel 19.2
3 0
Gepost op 14 maart
Marokko Atlas gebergte
Trip naar Marokko - deel 19.1
4 0
Gepost op 14 maart
Marokko Atlas gebergte
Trip naar Marokko - deel 18.2
4 2
Gepost op 04 oktober
Marokko Westelijke Sahara

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

While I can't read your language I see that something or someone is being compared to Ron Jeremy. Be sure to checkout Ron's first mainstream starring role in "Beaches, Buns and Bikinis!" An environmental story for our time, Ron easily steps into the role comedian Morey Amsterdam made memorable in "Beach Party." Ron plays a wise old sage running a hot dog stand on the beach who freely dispenses love advice to the young.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.