Menorca vaccinatie

Ga je op reis naar Menorca, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Menorca. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Menorca en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Menorca kan namelijk van gebied tot gebied in Menorca verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Menorca nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Menorca.  

Informatie over Menorca

Beste foto's & tips van Menorca

'246852' door nelita '246852' door nelita

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Menorca

nelita

Menorca is één van de eilanden van de Balearen in de Middellandse zee. Het is vrij rotsachtig. Een autotocht over de kronkelige wegen is adembenemend. De uitzichten geweldig. Scan van 2001. Maar in mijn geheugen héél recent :-))

'253692' door nelita '253692' door nelita

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Slaapdorpjes

nelita

Dit is een zicht op de kleine schilderachtige dorpjes van Menorca, slapend op de heuvels. Scan 2001. Mooi op groot formaat :-))

'137827' door willemz '137827' door willemz

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Zonsondergang

willemz

Nog een gescande zonsondergang van een paar jaar geleden.

Laat kaart zien

Laatste Menorca artikelen

Hij bestaat, de hagedissen fluisteraar

In de volgende video zie je hoe Frank Deschandol tientallen hagedisjes lokt met niets meer dan een appeltje. De onderzoeker was op het Spaanse Menorca om de inheemse hagedissensoort, de Podarcis lilfordi, te bestuderen. De normaal schuwe beestjes eten door zijn vriendelijke lichaamstaal letterlijk u...

In de volgende video zie je hoe Frank Deschandol tientallen hagedisjes lokt met niets meer dan een appeltje. De onderzoeker was op het Spaanse Menorca...