Menorca

De Balearen bestaan uit zes eilanden in de Middellandse Zee. Menorca is het op één na grootste eiland, met een lengte van 47 kilometer en een breedte van tien tot negentien kilometer. Met heel helder weer kun je het buureiland Mallorca zien liggen dat op 75 kilometer afstand ligt. De belangrijkste steden van Menorca zijn Maó en Ciutadella de Menorca. Op het eiland vind je de beroemde megalithische steenmonumenten navetes en talaiots.

Informatie over Menorca

Beste foto's & tips van Menorca

'246852' door nelita '246852' door nelita

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Menorca

nelita

Menorca is één van de eilanden van de Balearen in de Middellandse zee. Het is vrij rotsachtig. Een autotocht over de kronkelige wegen is adembenemend. De uitzichten geweldig. Scan van 2001. Maar in mijn geheugen héél recent :-))

'253692' door nelita '253692' door nelita

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Slaapdorpjes

nelita

Dit is een zicht op de kleine schilderachtige dorpjes van Menorca, slapend op de heuvels. Scan 2001. Mooi op groot formaat :-))

'137827' door willemz '137827' door willemz

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Zonsondergang

willemz

Nog een gescande zonsondergang van een paar jaar geleden.

Laat kaart zien

Laatste Menorca artikelen

Hij bestaat, de hagedissen fluisteraar

In de volgende video zie je hoe Frank Deschandol tientallen hagedisjes lokt met niets meer dan een appeltje. De onderzoeker was op het Spaanse Menorca om de inheemse hagedissensoort, de Podarcis lilfordi, te bestuderen. De normaal schuwe beestjes eten door zijn vriendelijke lichaamstaal letterlijk u...

In de volgende video zie je hoe Frank Deschandol tientallen hagedisjes lokt met niets meer dan een appeltje. De onderzoeker was op het Spaanse Menorca...