Mallorca reisblogs

Een haar in je soep

awesomemore was er (tot 13 jun 2001) Gepost op 13 feb 124 reacties

Vlakbij Marbella ligt een betrekkelijk kleine haven met grootse ambiance: Puerto Banús. Het is een speelplaats voor de rijken die hier en masse neerstrijken gezeten in Ferrari’s of op testosteronschuiten (megamotorjachten). Het dorpje schijnt per jaar 5 miljoen bezoekers te trekken. In de geest van Occupy kijkt 99% van deze mensen naar hoe de overige 1% zonder schaamte hun rijkdom etaleert.

Het is hier dat ik de beste vergelijking ooit hoor. Afkomstig uit de mond van een op een schip van 30 meter (‘Alst ie vol gas gaat, slurpt ie 600 liter dieselt in het uur.’) gezeten Rotterdammer. We zijn bij hem aan boord geklommen na eerst een uurtje alle langskomende motorboten met aankleding te hebben bestudeerd: Twee bikini-babes op de boeg lijkt een minimum eis te zijn om de haven binnen te komen. Behalve voor ons. Maar wij zitten dan ook op een zeilboot(je).

Onder het genot van een frisje hebben we een alleraardigst gesprek met de Rotterdamse megajacht eigenaar. De amicale sfeer laat het toe om te informeren naar hoe hij zijn kapitaal bij elkaar heeft vergaard. Alleen al die dieselkosten.....’Huissies’, is het antwoord. De vervolgvraag, ‘Dat moeten wel heel veel huissies zijn?’ is de aanloop naar een onvergetelijk antwoord: ‘Ach. Een haar in je soep is veel. Maar een haar op je hoofd is weinig.’

We nippen aan ons drankje. Diep onder de indruk van zoveel filosofie samengebald in slechts 2 zinnen. In de verte zakt de zon in de zee. Dichterbij gromt een Ferrari. Naast ons kijkt Rotterdam alsof hij niets bijzonders heeft gezegd.

awesomemore Positie 55 (33377 p.) Lid sinds 06-04-2011 Foto's en tips: 1251 Blogs: 70 Fans: 12
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Motor City Break
8 5
Gepost op 01 december
Verenigde Staten Wisconsin Illinois Michigan
Memories of Marseille
2 2
Gepost op 28 maart
Frankrijk Marseille
California Zephyr Dreaming
4 4
Gepost op 15 maart
Verenigde Staten Utah

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Ik zie het voor me. Erg leuke momentopname!

maranopreis

Door: maranopreis • Geplaatst op

Ik schat in een vruchtbaar haarstukje......:-)

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Haarfijn...maar nu weet ik nog niet waarom je op die boot zat.

MathuBloom

Door: MathuBloom • Geplaatst op

Die ga ik erin houden. Wat een vergelijking. Zou die hem zelf verzonnen hebben? En dan durf ik ook te gokken dat hij niet bepaald kaal was. Leuk, zo'n uitgelicht moment.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.