Málaga foto's & tips

'511114' door Jeanne '511114' door Jeanne

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Sfeervolle stad

Jeanne

Malaga is een bezienswaardige stad, prachtige koloniale gebouwen en sfeervolle pleinen met terrassen. Smalle straatjes en patio's waar intieme restaurantjes zijn gevestigd nodigen je uit naar binnen te gaan. Een paar dagen toeven in deze stad, is geen straf!!

'501003' door andresenmarianne '501003' door andresenmarianne

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Flamingo’s

andresenmarianne

Laguna Fuente de Piedra is een natuurreservaat het enige zoutmeer in Spanje dat in de zomer niet geheel uitdroogt. dat zich op een uur rijden van Málaga bij de plaats Fuente de Piedra, in het noordwesten van de provincie Málaga.

'492570' door Zandkorrel '492570' door Zandkorrel

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Boulevard

Zandkorrel

Bij de naam 'Málaga' kreeg ik altijd visioenen van bakkende strandgasten en zuipende jongeren. In werkelijkheid is het een heel aangename stad, met een gezellig historisch centrum en een hippe, nieuw ogende boulevard. Dat laatste zie je op de foto.

'498573' door Zandkorrel '498573' door Zandkorrel

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Sardientjes grillen

Zandkorrel

In Spanje en Portugal kun je overal sardientjes eten, die meestal gegrild worden. Deze specifieke manier van grillen had ik nog niet eerder gezien: deze kok in een restaurantje in Málaga reeg ze netjes naast elkaar aan een spiesje en zette ze rechtop naast de gloeiende kooltjes. Heb ze niet geproefd, want ik eet liever andere vis.

'402454' door BrendaMG '402454' door BrendaMG

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Orka!

BrendaMG

Bij Tarifa hebben we een boot gepakt die speciaal op zoek gaat naar orka's. We waren hoopvol, maar wisten dat het een gok was. Zie hier het resultaat van deze gok!

'483555' door anjavast '483555' door anjavast

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Imposante kathedraal.

anjavast

Ik vond Malaga een geweldige stad met zo'n heerlijke zuidelijke sfeer. De kathedraal is zeer indrukwekkend en staat midden in de stad. Juist omdat die zo ingebouwd is vond ik het best moeilijk om het bouwwerk zo goed mogelijk op de foto te krijgen.

'407419' door andresenmarianne '407419' door andresenmarianne

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Jachthaven La...Bajad

andresenmarianne

De gemeente Marbella houdt koste wat kost vast aan de uitbreiding van jachthaven La Bajadilla. Dit project is mogelijk dankzij een investe­ring van ruim 400 miljoen euro van de sjeik van Qatar. Dit is de plek waar het allemaal moet gaan gebeuren het is bij de binnenkomst van Marbella

'483235' door liane '483235' door liane

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Muelle Uno...shopping

liane

Dit winkelcentrum in het nieuwe havengebied van Málaga is eind november 2011 geopend. De oude pier Muelle de a Farola is geheel gemoderniseerd en omgetoverd tot een prachtig winkelgebied. Hiermee is het beeld van het havengebied aangenaam veranderd. De verwachting is dat hiermee een tweede Calle Larios zal ontstaan. Met uiteindelijk 70 winkels en een prima wandelgebied langs zee lijkt dit niet onmogelijk. Naast allerlei bekende winkels en merken als Timberland, Diesel, Lacoste, Tommy Hilfinger en Mango zijn er ook gezellige restaurants en bars te vinden in Muelle Uno. Vanuit het historische centrum ligt dit winkelcentrum op loopafstand bij de haven. Bij het winkelcentrum is er ook voldoende parkeergelegenheid.

'408859' door andresenmarianne '408859' door andresenmarianne

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

De schroef |

andresenmarianne

El Torcal de Antequera is een bijzondere plaats die u doet verrassen met zijn rare en gevarieerde vormen waarin de kalkstenen rotsen door wind en water zijn in de loop van duizenden jaren.

'428910' door Suuzer '428910' door Suuzer

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Plaza de Toros

Suuzer

Het Plaza de Toros, de stierenarena van Málaga, is gebouwd in de jaren 1874 tot 1876 door Joaquín Rucoba en biedt plaats aan ruim 14.000 mensen en ligt midden in het hart van Malaga, in de buurt van het Castillo de Gilbralfaro. De arena organiseert jaarlijks stierenvecht-wedstrijden vanaf de maand april tot september. Vanaf Castillo de Gibralfaro, gelegen op de top van een heuvel heb je een spectaculair uitzicht op de stad Malaga.

'416823' door noiram '416823' door noiram

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Zon in het dal

noiram

De Montes de Malaga, een mooi natuurgebied in het zuiden van Spanje. Een rit met de auto op een iets minder zonnige dag leverde tijdens de stops mooie uitzichten op. In de verte zien we dat het zonnetje schijnt!

'311201' door gorke '311201' door gorke

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Semana Santa

gorke

Gisteren was ik in het plaatsje Mijas om het Semana Santa bij te wonen, het heeft bijzonder veel indruk op mij gemaakt. In de processie lopen de boetelingen mee. Vaak barrevoets om boete te doen voor al het leed wat Christus werd aangedaan, maar ook om vergeving te vragen voor hun eigen fouten. Zij dragen daarbij de capiroles. Zeer opvallende puntvormige hoeden (maskers eigenlijk) om de anonimiteit van de boeteling te garanderen en die vaak het (foto) beeld van deze processies bepalen. Kijk niet vreemd op als je boetelingen ontdekt die zichzelf straffen door een vorm van stevige klappen op het eigen lijf of een deel van de processie op hun knieën te volbrengen.

'395763' door noiram '395763' door noiram

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Kloof

noiram

In het natuurgebied ten noord-westen van Malaga voel je je heel klein. Het gebied El Torcal bestaat uit spectaculaire rotsformaties van zandsteen, gevormd in duizenden jaren tot een spectaculair maanlandschap. Ook is er een enorme natuurlijke kloof, die als door een bijl geslagen in de rots verschijnt, "La Garganta del Chorro".

'371503' door andresenmarianne '371503' door andresenmarianne

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

De Grace heeft...schi

andresenmarianne

Voor de kust van marbella heeft de Grace schipbreuk geleden door de storm. Het schip zit vast bij het strand De Grace is een authentieke replica van een brik uit de tweede helft van de 18e eeuw. Haar bouw is gebaseerd op de plannen gepubliceerd in Architectuur Welke navalis mercatoria Waren van 1768 door een Sweedish admiraal Fredrik Henrik af Chapman. Hij was waarschijnlijk de grootste scheepsbouwer van alle tijden die basis gelegd voor de moderne scheepsbouw bouwplannen op basis van nauwkeurig

'406469' door andresenmarianne '406469' door andresenmarianne

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

De schroef

andresenmarianne

In het natuurpark El Torcal kunt u een van de mooiste rotsformaties van Spanje bewonderen. De rotsen hebben nu allerlei verschillende vormen en bestaan uit een heleboel lagen, dit ziet er erg bijzonder uit! Het kenmerk van el Torcal is de tornillo.(de schroef) en deze foto is gemaakt s morgens vroeg en het was erg mistig en meoilijk om naar boven te komen met de auto

'484536' door anjavast '484536' door anjavast

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Raam in het Alcazaba

anjavast

Detailfoto van een raam met een doorkijkje in het Alcazaba in Malaga. Een prachtig bouwwerk en de moeite waard om te bekijken. Een beetje het kleine broertje van het Alhambra in Granada maar dan veel minder druk en eenvoudiger te bezoeken. Heb even getwijfeld of ik de schijnwerper in de rechter bovenhoek er af moest knippen maar vond het effect toch wel leuk.

'532543' door corriedewinter '532543' door corriedewinter

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Zondagochtend in...Ma

corriedewinter

Het is zondagochtend, het leven komt op gang in de overdekte winkelstraat. Het eerste sigaretje wordt opgestoken, de kerkklokken beieren, een bezoek aan oma hoort erbij. Moeder is keurig gekleed en gekapt en zoon ziet er ook netjes uit.Alleen die pet..straks bij oma moet hij andersom, zoals het hoort. En ik bekijk het allemaal van een afstandje, heerlijk, die straatfotografie. Trouwens, Malaga is een prachtige stad om te verblijven. De kathedraal, het Teatro Romano, het Gibralfaro kasteel, het Alcazaba, het Picasso Museum en de centrale markt: allemaal de moeite waard. Gewoon doen!

'523323' door Zandkorrel '523323' door Zandkorrel

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Meelopen in de...proc

Zandkorrel

In Málaga kwam ik toevallig een processie tegen, goed voor een fotoserie natuurlijk. Vind het altijd wel indrukwekkend, de muziek in combinatie met de kleding en de ernstige gezichten. Deze jongemannen zijn zich ook wel bewust van het belang van hun rol, zo te zien.

'318550' door Rhodaxx '318550' door Rhodaxx

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Vrije vogel

Rhodaxx

Met al die buien buiten ben ik maar eens op zoek gegaan naar wat zonnigere foto's. Dit is een strandwoning in de buurt van Malaga. De woning zit ook half in een berg. Het zag er allemaal wat armoedig uit, maar de bewoner van dit pandje heeft er toch een hele vrolijke boel van gemaakt met al die bloemetjes en waarschijnlijk leeft ie zo vrij als een vogel.

'383707' door corriedewinter '383707' door corriedewinter

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Moeilijke voeten

corriedewinter

Het is zondagochtend, de dames hebben afgesproken op hun vaste plekje, het bankje in de winkelstraat, net onder de overkapping, zodat ze niet in de zon zitten. Het is me wat, het duurt steeds langer om op tijd te zijn. Tja, die krukken helpen wel iets en na de operatie gaat het wel beter, maar ja, die moeilijke voeten, daar doe je weinig aan. Wel fijn dat de steunsandalen in de aanbieding waren... Trouwens, Malaga is een prachtige stad om te verblijven. De kathedraal, het Teatro Romano, het Gibralfaro kasteel, het Alcazaba, het Picasso Museum en de centrale markt natuurlijk. Gewoon doen!

'546309' door andresenmarianne '546309' door andresenmarianne

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Voor de storm I

andresenmarianne

Deze foto is s morgens vroeg gemaakt voor de storm in MalagaDe lucht veranderde ieder moment dit is een van de fotos die we hebben gemaakt voor de grote regen en de overstroming

'327532' door Rhodaxx '327532' door Rhodaxx

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Dromen

Rhodaxx

Op deze rots zou ik vandaag wel willen zitten met een lekker drankje en een goed boek. Het is hier 2000 km vandaan en omdat we dit weekend veel bezoek krijgen en ik volgende week weer ga werken is het niet realistisch. Dus ik droom maar even weg bij de foto...

'383632' door corriedewinter '383632' door corriedewinter

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Marionet in Malaga

corriedewinter

Het is zondagochtend en het is nog heel stil in de winkelstraat. De straatartiest heeft toch al bekijks. Vol verwondering kijkt dit jongetje met zijn moeder naar de pianospeler aan zijn voeten. Iedereen heeft er zichtbaar plezier in. Het licht wordt gefilterd door zonneschermen die de straat overkappen. (O ja, de muziek staat onder het podium)

'554525' door andresenmarianne '554525' door andresenmarianne

SpanjeMálaga

SpanjeMálaga

Wilde Fresias

andresenmarianne

Gister morgen ging ik een ritje maken via Coin en voor we in het dorp kwamen zagen we dit stukje land vol met bloemen in de bloei.Tot mijn grote verbazing zag ik dat het fresias waren nooit geweten dat deze in het wild groeien