Málaga reisblogs

De Belgen komen eraan

Inmalaga was er (tot 08 jun 2012) Gepost op 09 jun 120 reacties

Dat België ooit een Spaanse kolonie was, dat wist ik wel, maar dat Malaga bij Vlaanderen hoort is nieuw voor mij. Onze zuiderburen hebben ambitie dat blijkt als de redactie van het reisprogramma Vlaanderen Vakantieland belangstelling heeft voor deze Spaanse stad. Ik krijg een mailtje met de vraag of ze me eens mogen bellen voor informatie over Malaga. Dat mag wel. We telefoneren en schrijven een aantal keren. Ze komen filmen begin juni, of ik ook mee wil doen. Doe ik, dat lijkt me leuk zo’n kijkje achter de TV-schermen.

Totdat het bijna zover is, een week voor d-day bedenk ik me dat ik dus levensgroot op de TV kom. En ik minstens 15 kilo te dik ben. En de TV-camera schijnt daar nog eens tien kilo aan toe te voegen. Dat is dus 25 kilo. En dan kom ik ook nog eens in beeld naast superslanke Saartje, de presentatrice.

Het is één ding om volslank door het leven te gaan, maar om dat met heel Vlaanderen te delen is andere koek. Ik vind het ineens niet meer zo leuk. Marleen, de regisseur, stelt me gerust. Een hele dag filmen levert zes minuten televisie op. Dat valt mee, dat is nog geen vijf kilo per minuut. Toe maar dan.

Jan, van het geluid, stopt een microfoon in mijn jurk. Vanaf nu kan en zal alles wat ik zeg tegen me gebruikt worden. Hmmm, ‘als ik naar de wc moet, mag dat ding dan af?’ ‘Ja hoor, geen probleem’.

Ik doe het goed zegt Marleen. Het prettige aan Nederlanders is dat ze een mening hebben en die te pas en te onpas verkondigen. LUID EN DUIDELIJK. Ik ook dus. Hebben Belgen dan geen mening? Jawel, maar die houden ze meer voor zich. Ze zijn wat beschaafder. ’Pas op Belgen, ik ga over jullie schrijven hoor’. Prima zegt Saartje, als er dan maar wel een Belgenmop in voorkomt.

Het filmen valt me mee, het gaat lekker relaxed. Maar het blijven Belgen natuurlijk. Dus moeten we nogal eens wat herhalen. Een keer of vijf en dan staat het er wel op. We doen het Carmen Thyssen museum; gaan op de fiets door de haven van Malaga; eten bij El Tintero en slenteren door de botanische tuin La Concepción. De aflevering staat gepland voor februari 2013, op België Een.

Inmalaga Positie 16491 (0 p.) Lid sinds 01-12-2011 Foto's en tips: 7 Blogs: 18 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De filmploeg, Jan (geluid) & Mark (camera) in de haven van Malaga
blogfoto nr. 2
Saartje, de presentatrice en Marleen, de regisseur in de botanische tuin van Malaga
blogfoto nr. 3
Uitzicht vanaf de patio in het Carmen Thyssen museum in Malaga op de Sagrado Corazón
blogfoto nr. 4
Saartje sluit de dag af met uitzicht over Malaga.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een wandeling vanaf Trevélez in de Alpujarras
4 3
Gepost op 26 juli
Spanje Granada
Middernachtzon
4 0
Gepost op 12 juli
Zweden
Gevangen in een kooi van glas
1 4
Gepost op 23 mei
Portugal Lissabon

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.