Málaga reisblogs

De ziel van Andalucia

Inmalaga was er(tot 23 mrt 2012) Gepost op 23 mrt 124 reacties

De huiskamer van Antonio is vermomd als concertzaal. De keuken doet dienst als bar en de eetkamer is het rokersdomein. Alleen het toilet is vanavond gewoon zichzelf. Het huis, of beter gezegd het appartement op twee hoog achter, is verstopt in een pijpenla in het historisch centrum van Malaga.

Psychedelisch blauwe muren creëren een bange aanname over het komende optreden dat naar verwachting alleen met een flinke portie geestverruimende middelen dragelijk zal zijn. Voor vijf euro entree krijgen we gelukkig iets geheel anders dan het interieur doet vermoeden; een gitaarspelende Esteban Cuesta die samen met zijn broer Sergio zingt over la Malagueña, de liefde en corazón.

In de initimiteit van de pauze gaat het gesprek over flamenco, de ziel van Andalusië. De conversatie gaat kabbelend naar het binnenland, waar de dorpelingen op nog geen dertig km rijden van het strand nog nooit de zee gezien hebben. Over analfabetisme, het Andaluz, de angst voor alles wat nieuw is en de tijd die daar 50 jaar geleden is blijven stilstaan. Een Spanje dat ik ken van buiten maar niet van binnen.

Kaarsjes verlichten het kleine meisje dat danst, ritmisch al golpe. Het is middernacht. Flamenco uit Malaga, Cadiz en Huelva, op sommige momenten klinkt het meer Arabisch dan Spaans totdat het over gaat in rumba…con mucha alegría. Olé, takketak, takketaktak. Spaanse heupen, las caderas no mienten*Dansen, klappen, gitaar, zang, alma en mucho corazón. De muziek kruipt onder mijn huid. Toch is dit het moment dat ik realiseer dat ik nooit een echte Malagueña zal worden, hoeveel ik ook van deze stad hou.

De kaarsjes doven langzaam uit. Tijd om het hallucinerende blauw te verruilen voor een ‘trip’ door het zwart van de stedelijke nacht, naar huis naar mijn eigen Nederlandse huiskamer.

* vrij naar Shakira, hips don’t lie. Verwijst naar het filmpje, waarin na ongeveer drie minuten Spaanse vrouwen beginnen te dansen.

Inmalaga Positie 16786 (0 p.) Lid sinds 01-12-2011 Foto's en tips: 7 Blogs: 18 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Hallucinerende blauwe muren
blogfoto nr. 2
Sergio & Esteban
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een wandeling vanaf Trevélez in de Alpujarras
4 3
Gepost op 26 juli
Spanje Granada
Middernachtzon
4 0
Gepost op 12 juli
Zweden
De Belgen komen eraan
4 0
Gepost op 09 juni
Spanje Málaga

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Tjee, wat leuk gedaan. Je zet het sfeertje heerlijk neer. Helemaal compleet met het filmpje. Tof idee.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Leuk beschreven. Mooi compleet met foto's en filmpje

Inmalaga

Door: Inmalaga • Geplaatst op

@Jeannette,

Om een lang verhaal kort te make via: een Nederlandse vrouw. Zij woont met haar gezin in de buurt van Malaga. Haar man speelt met de eigenaar (Antonio) van het pand in een band. Deze Antonio organiseert wel vaker dit soort dingen.

Zij, de Nederlandse vrouw, heeft het georganiseerd en via Facebook bekend gemaakt voor wie erheen wou.

Kun je het nog volgen?

Dus een samenloop van toevalligheden en zo.

Ga even bij jou dansen in Cuba kijken.

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

ben benieuwd hoe je hier terecht kwam. Ik ben ook altijd op zoek naar muziek in mijn vakanties (zie mijn tip dansen in Cuba)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.