Málaga reisblogs

Museo Revello de Toro

Inmalaga is er nu(tot 08 mrt 2012) Gepost op 08 mrt 120 reacties

Over de sexuele geaardheid van Félix, de schilder (1926) is geen twijfel mogelijk. Het naar hem genoemde museo Revello de Toro in Malaga hangt vol met aantrekkelijk vrouwen. Zijn muzen poseren in verschillende staat van ontkleding, sensueel, nooit ordinair.

Oh ja er is ook nog een kamertje met mannen in pak. Hoogwaardigheidsbekleders uit de stad en omgeving. Saaaaaai. Blijkbaar vindt hij dat zelf ook, want de website van het museum zwijgt hier in beide gevoerde talen over.

Het museum is gevestigd in een gerestaureerd herenhuis uit de 17e eeuw in Calle Afligidos, een doodlopende straat in het centrum van de stad. Het gebouw huisvestigde vroeger de werkplaats van Pedro de Mena (1590 – 1688). Een beeldhouwer die veel voor Malaga heeft betekend.

Het paleisje heeft drie verdiepingen, Romeinse zuilen, houtsnijwerk, marmeren vloeren en een patio omringt met een galerij. Hoewel de entreeprijs slechts twee Euro is en er binnen het gebouw geen personeel rondloopt is er met de bewaking niets mis. Als ik tegen de uitdrukkelijke instructies bij de ingang stiekem (edoch flitsloos) foto’s maak komt uit het niets een beveilingsbeambte me al snel bestraffend toespreken.

Als ik later groot en rijk ben koop ik ook zo’n huis, hang er een paar van Félix zijn vrouwen in. De mannen die geef ik weg, inclusief de bewaker.
__________________________________________

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag, gesloten tijdens de siesta.

Inmalaga Positie 16425 (0 p.) Lid sinds 01-12-2011 Foto's en tips: 7 Blogs: 18 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Een muze
blogfoto nr. 2
Sensuele vrouw
blogfoto nr. 3
Schilderij in Museo Revello de Toro
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een wandeling vanaf Trevélez in de Alpujarras
4 3
Gepost op 26 juli
Spanje Granada
Middernachtzon
4 0
Gepost op 12 juli
Zweden
De Belgen komen eraan
4 0
Gepost op 09 juni
Spanje Málaga

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.