Málaga

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Málaga image

Pier 1

Málaga
Spanje
Inmalaga

Pier 1

De ontwerpers (L35) van Muelle Uno hebben niet zomaar hun best gedaan op het 14.000 m2 havengebied van Malaga. Om te beginnen schijnt tegenwoordig altijd de zon op Pier 1. Bovendien kunnen Malagueño én toerist sinds een aantal maanden genieten van de opgeleukte haven met palmbomen; een wandelpromenade; luxeuze winkel; terrasjes met uitzicht op de kathedraal en de Alcazaba.


Voor (grote) kinderen is ook goed gezorgd. Er zijn speeltuinen, oudere jongeren skeeleren en jongere ouderen, zoals ik, fietsen langs de jachthaven. Dit laatste is weliswaar verboden, maar de stadswachten op Segways knijpen vooralsnog een oogje dicht. Behalve als je bici het uitzicht vanaf de terrasjes bezoedelt. Dan wordt vriendelijk doch dringend verzocht het vehikel ergens anders te parkeren.

De haven is multifunctioneel: de veerboot naar Marokko vertrekt hier, er arriveren dagelijks cruiseschepen en zeilers meren hun bootjes aan. Aan de oostkant begrenst de vuurtoren het havengebied waarna het strand van Malagueta begint. De westkant komt uit in het historisch centrum van Malaga. Er zijn zelfs plannen om de Paseo del Parque voor het autoverkeer te ondertunnelen. Dit zou betekenen dat het voetgangersgebied zich gaat uitstrekken vanaf de Guadalmina rivier tot aan de Plaza de Toros.

Dit is helemaal goed.

Mocht ik nog eens een stad stichten, dan mogen zij van L35 het ontwerpen.

Foto's

8d0c9.jpg
8d0c9.jpg
Inmalaga
f1a33.jpg
f1a33.jpg
Inmalaga
b7b53.jpg
b7b53.jpg
Inmalaga