Málaga reisblogs

En toen was er licht

Inmalaga bereidt zich voor Gepost op 03 dec 112 reacties

De laatste zaterdag in november. Dit is de dag dat de burgemeester van Málaga, Francisco de la Torre Prados, de kerstverlichting aanzet. De stad loopt uit om dit spektakel te zien. Één voor één gaan de uit circa vier miljoen lichtpunten opgebouwde Luces de Navidad branden.

Er is toepasselijke kerstmuziek van the Village People die YMCA zingen (1978)! Ja, ook onze stad gaat met zijn tijd mee. De DJ helpt Shakira met Waka Waka, this Time for Málaga. Handjes in de lucht, grootouders, baby’s, toeristen swingen, deinen en zwaaien vanaf hotelbalkonnetjes mee. Olé, het is Navidad, zet alle zorgen aan de kant.

Het jaarlijks terugkerend evenement markeert het begin van een niets- en niemand ontziende winkelepidemie, die een maand lang door de stad waart. Vanaf vandaag wordt er iedere avond geshopt voor Sint (door ons), voor Kerst (Britten) en natuurlijk voor Los Reyes Magos op 6 januari. Want dan krijgen de oorspronkelijke bewoners van de Costa del Sol cadeautjes van de Drie Koningen.

Er is ook even tijd voor een poseermomentje. De burgervader laat zich fotograferen met de Malagueños, terwijl zijn bodyguards een waakzaam oogje in het zeil houden. Francisco van de Partido Popular (PP) is waanzinnig populair. In 2011 is hij wederom herkozen met een absolute meerderheid in de gemeentelijke verkiezing. Het is ook geen wonder want hij heeft met behulp van heel veel EU-geld Málaga omgetoverd van een grimmige havenstad naar een toeristische trekpleister met allure.

Nu maar eens kijken of ‘meneer PP’ Rajoy hetzelfde voor Spanje kan doen als De La Torre voor Malaga. Handjes in de lucht. ¡Carpe Diem! Ik voorzie een enkeltje geldtransport Brussel – Madrid met de Hogesnelheidlijn. Tenminste als voor die tijd het Europese licht niet uitgaat.

Inmalaga Positie 16446 (0 p.) Lid sinds 01-12-2011 Foto's en tips: 7 Blogs: 18 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Voordat de winkelstorm losbarst
blogfoto nr. 2
Wachten op het licht
blogfoto nr. 3
De burgemeester van Malaga, Francisco e la Torre Prados
blogfoto nr. 4
En toen was er licht!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een wandeling vanaf Trevélez in de Alpujarras
4 3
Gepost op 26 juli
Spanje Granada
Middernachtzon
4 0
Gepost op 12 juli
Zweden
De Belgen komen eraan
4 0
Gepost op 09 juni
Spanje Málaga

Reacties bij deze blog

Inmalaga

Door: Inmalaga • Geplaatst op

Beste mr. Pensionada,

Dank voor het compliment.

Groet,

Stefania

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Leuk om te weten; een onderhoudend geschreven blog!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.