Madrid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Madrid image

La Vuelta de Iberia , 101 routes door Spanje en Portugal !

Madrid
Spanje
Nelita

La Vuelta de Iberia , 101 routes door Spanje en Portugal !

“ La Vuelta de Iberia”.

Wie Spanje zegt denkt meestal meteen aan zon, zee en strand. Uiteraard is dat er ook volop in dat land, maar Spanje heeft veel en veel meer te bieden. Naast de kust is er een immens binnenland, immers heel wat om ontdekt te worden.
Dat hebben we dus ook gedaan tijdens de zomervakantie van 1998 en in de tijd dat wij in Salamanca hebben gewoond in 1999 én tijdens de diverse vakantie´s die daar natuurlijk op volgden.
Dit hebben we o.a. gedaan met huurauto´s en natuurlijk met onze oude Hyundai Pony, nu bezig aan zijn tweede leven als rolstoel of drukpers. Dit oude beestje heeft toen een half huis dwars door Frankrijk meegezeuld en hij heeft de bandjes vele duizenden kilometers over het Spaanse en Portugese asfalt laten rollen.
Onderweg sliepen we meestal in “hostales”, pensions rond de 20 tot 30 euro per kamer.
Meestal heb je dan voor dat geld een prima kamer met badkamer en soms met TV. Het goedkoopste hostal waar we ooit geslapen hebben was in Huelva en kostte 12 euro per nacht. Het duurste was 45 euro, maar voor dat geld zat je wel in het centrum van Barcelona. Als een ontbijt in het hostal mogelijk was, was dat meestal wel met bijbetaling. Wij deden ons ontbijtje in Spanje meestal zoals de meeste Spanjaarden dat doen, met een sterk bakje koffie, café solo en een croissant of churros in een café.
In de tips heb ik een lijstje met de hostales en hotels geplaatst waar we gelogeerd hebben.
Op het overzichtskaartje is te zien waar we allemaal geweest zijn.
In het nog onontdekte gedeelte, la Comunidad Valencia, zijn we later gaan wonen !!
Bij de diverse foto´s die ik ga plaatsen vertel ik de bezienswaardigheden en kleine anekdotes die we daar beleefd hebben.
Ik verheug me daar nu al op  Het was de mooiste tijd van mijn leven !!
Ik heb het reisverslag, dat mijn partner, mijn “ pareja”, geschreven had gebruikt voor de teksten en aangevuld met mijn eigen herinneringen.

Als ode aan mijn amigo de corazón, die helaas dit jaar is overleden.
======================================================

Foto's

70e8d.jpg
70e8d.jpg
Nelita