Madrid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Madrid image
Madrid image Madrid image

Marrakech to Istanbul, deel 3

Madrid
Spanje
WesselSteinhaus

Marrakech to Istanbul, deel 3

Vroeg in de ochtend ging de wekker, snel alle spullen inpakken en op naar de taxi.

De taxi die ons in alle vroegte naar de haven van Tanger zou brengen. Vanaf “ons” huis tot aan de haven zou nog een best stuk zijn en we hadden weinig speling. En daar stonden we met ons goede gedrag te wachten op de taxi… Eindelijk, ongeveer een half uur later kwam de oude Mercedes Benz dan eindelijk. Nu zou het erom spannen, de taxichauffeur wist ook dat het een krappe werd, dus de beste man haalde het onderste uit de kan van de volgeladen Benz om ons nog op tijd af te leveren. Heerlijk zoevend over de Marokkaanse wegen, kwamen we uiteindelijk precies op tijd bij de haven aan. Snel de tickets kopen en de boot op, op Naar Europa!

Eenmaal op de boot duurde en duurde het maar tot de trossen losgingen, al die haast in de vroegte bleek hier dus voor niks te zijn geweest. Uiteindelijk vertrok de boot zo’n anderhalf uur te laat. Wat in eerste instantie nog niet zo erg leek. Tot dat we in Algeciras, Spanje aankwamen, waar we voor het eerst van onze interrail pas gebruik zouden maken.

De trein naar Barcelona hadden we op een haar na gemist en de volgende trein zou pas de volgende ochtend vertrekken. Zo werd de beslissing snel voor ons gemaakt, de bestemming werd Madrid in plaats van Barcelona, de trein naar Madrid ging namelijk over een paar uurtjes al. Direct in een klein en schattig Spaans internetcafé het hostel in Barcelona geannuleerd en een fijn appartementje in Madrid geboekt. En zo kwam het dat we die avond ineens in Hartje Madrid aankwamen, geheel onverwachts. Maar dat maakt zo’n reis dan wel weer mooi, dat de omstandigheden de keuzes voor je maken.

In tegenstelling tot de overvolle en avontuurlijke Marokkaanse treinen, reisden we in Spanje in een oase van stilte en rust. Treinen waar de NS nog een puntje aan kan zuigen. Toen we deze Oase uitstapten kwamen we uit in een stad van pracht en praal en nadat we de metro naar ons appartement hadden genomen bleek dat ons appartement ook nog eens in hartje hartje Madrid lag, beter kon niet! Omdat we de week in Marokko volledig droog hadden gestaan was er voor deze avond direct een duidelijk doel, heerlijk wat biertjes happen en het nachtleven van Madrid bewonderen. Dat hebben we goed gedaan ook, en wel in Club Mondo, een heerlijke Techno tent zonder toeristen maar vol met echte Madrilenen.
Waar in Marokko nog de helft van ons ziek was geweest, werd het kringetje in Madrid afgemaakt. Uiteindelijk zijn al onze tere maagjes aan de veranderende omstandigheden ten onder gegaan. Hierdoor zijn er een aantal ziek thuisgebleven in Madrid en zijn de andere, fitte jongens de stad gaan bekijken en het stadion van Atletico Madrid.

Na twee nachten Madrid stond het volgende avontuur op de planning, de trein naar Barcelona om vervolgens daar direct op de boot te stappen die ons naar Rome zou brengen. Maar ook dit bleek iets lastiger dan gedacht, in alle drukte (en een beetje brakheid) hadden we de eerste trein in Madrid net gemist. Ook in eerste instantie weer niet zo’n probleem, we hadden namelijk nog wel wat speling in Barca. Het kwam nog wel goed uit ook, nu konden we nog even rustig ontbijten. Eenmaal op de volgende trein gestapt, die ons met zo’n 300 km/h door het prachtige Spaanse berglandschap naar kwamen we net op tijd in Barca aan. Echter bleek hier het station ietsjes verder van de haven af te zijn en bleek onze boot terminal ook nog net even iets verder weg te zijn. Goed de looppas erin en op naar de terminal. Bij de terminal aangekomen was het al angstaanjagend rustig, en na een kort woordje met de dame achter de balie bleek ons vermoeden juist te zijn, we waren te laat voor de boot. Daar stonden we dan om tien uur in de avond in Barcelona, zonder slaapplek.

Gelukkig hadden we nog “krediet” bij het hostel dat we eerder al af hadden gezegd omdat we naar Madrid in plaats van naar Barcelona zijn gegaan en gelukkig konden we hier voor een gunstige prijs de avond doorbrengen. Onverwachts dus nog een nachtje en een dag Barca erbij, het had slechter uit kunnen pakken. De volgende dag hebben we nog wat sightseeing in Barcelona gedaan, een heerlijke Paella gegeten en zijn we goed op tijd naar de boot gegaan. En dit keer ging alles gelukkig wel vlekkeloos!

En wat is het altijd weer een mooi moment om op zo’n boot te stappen, waar je in de avond in het donker wegvaart en in de ochtend je ogen opendoet om de open zee te aanschouwen! Op dit moment varen we op zo’n paar uur afstand van Rome en liggen we lekker te luieren op de boot en te genieten van het fenomenale uitzicht dat er soms mag zijn!

Foto's

Image Title Image Title
a42c8.jpg
WesselSteinhaus

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.