Madrid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Madrid image
Madrid image Madrid image

Madrid

Madrid
Spanje
Travelexpert

Viva la Spanja!

Wie van geschiedenis, cultuur en lekker eten houdt, zal zich helemaal thuis voelen bij een stedentrip Madrid. De hoofdstad van Spanje ligt op de Spaanse hoogvlakte in het midden van het land. De verschillende wijken La Latina, Salamanca, Huertas, Chueca, Malasaña, Lavapiés en Sol, vormen Madrid tot een echte metropool. Er is absoluut geen sprake van verveling in een stad als Madrid.

Prachtige monumenten en pleinen gevolgd door boulevards met pittoreske zijstraatjes maken Madrid tot een levendige en gezellige stad. Zo is er het Plaza Mayor, een centraal gelegen plein dat omringt is door, in klassieke stijl gebouwde, woonhuizen. Uitzicht over het plein heb je in één van de 237 balkons. In het verleden werd Plaza Mayor gebruikt voor verschillende evenementen zoals markten, stierenvechten en zelfs voetbalwedstrijden. Meer adembenemende architectuur vindt je op de Gran Via. Deze 'Broadway van Madrid' herbergt bouwwerken van modern tot ware art deco. Naast alle statige gebouwen gedurende je Stedentrip Madrid, is het ook mogelijk om even van een stukje natuur te genieten in de botanische tuin.

De Real Jardín Botánico, kent meer dan 30.000 planten, waarvan het overgrote deel afkomstig is uit Zuid-Amerika en de Filipijnen. Hier vind je prachtige tuinpaviljoens waar regelmatig tentoonstellingen van moderne kunst te vinden zijn. Voor meer kunst en cultuur, kun je ook terecht in één van de musea van Madrid. Museum Prado is gevestigd in een groene omgeving en omvat een grote collectie aan werken uit de veertiende tot en met de negentiende eeuw. Alles over scheepvaart vindt je in Museum Naval. In 24 kamers vind je hier de collectie die het verhaal vertelt over bekende zeeslagen en beroemde ontdekkingsreizen. Toch meer geïnteresseerd in Zuid-Amerikaanse archeologie en kunst? Bezoek dan eens het Museo de América. Hier zijn allemaal stukken te vinden vanaf de prehistorie tot aan nu.

Voor lekker Spaans eten kun je terecht in de verschillende tapasbarretjes die op elke hoek van de straat te vinden zijn. Ga je naar één van de betere restaurants van de stad zoals Corral de la Morera, dan wordt je avondmaal gecombineerd met flamenco-optredens van bekende artiesten. Iets wat zeker de moeite waard is om mee te maken tijdens je stedentrip Madrid!

Dat kunst en cultuur de kern vormt van deze stad is iets wat bij het eerste oogopslag al duidelijk wordt. Laat je verrassen door de schoonheid die de stad te bieden heeft!

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.